Trabzon’un Of İlçesi Müftüsü Genç, Hz. Muhammed’in temsili nüfus cüzdanını çıkarttı, dağıttı

İstanbul’da ’Peygamberimizi Tanıtma ve Kültür Vakfı’ tarafından hazırlatılan kimlik kartı hem şaşkınlık yarattı, hem de tepki çekti. Eleştirilerin hedefinde olan Müftü Mehmet Genç, “Bu kimlik kartı parayla satılmaz. Ramazan hediyesidir. Peygamberimizi tanıtım maksatlıdır. Çocuklarımız, yavrularımız bunu cebinde taşısa ne zararı olur?” diye kendini savundu.

Bu kimlik kartından iki tane de Bakanlar Veysel Eroğlu ve Erdoğan Bayraktar’a da verdiğini söyleyen Genç, “Bu işi izinsiz yaptığımız için galiba başımız ağrıyacak. Halbuki bu şahsi bir faaliyettir. Başımıza gelecek olan şey de peygamber efendimiz yüzünden gelecekse gelsin. Buna gönlümüz açıktır. Peygamberi tanıtmaktan dolayı ceza alacaksak alalım” dedi.

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı ise, Hz. Muhammed’e ait aile bilgilerinin yer aldığı kimlik kartını şık bulmadığını dile getirdi.

Konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı’na bildirdiklerini ifade eden Çakı, “Yapılan hiç de şık değil. Müslümanlığa, peygamberimize hizmet böyle olmamalıydı. Hazırlanan bu kartın para ile satıldığı eğer doğru ise, çok yanlış. Biz bir soruşturma açmadık. Konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı takip edecek” dedi.