Germencik ilçesine bağlı Neşetiye köyündeki Neşetiye İlköğretim Okulu'nda, eğitim verilen üç binadan ikisinde çatılardan su aktığı ve elektriklerin kesik olduğu öne sürüldü.
Neşetiye İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Rıfat Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun iki binasının çatılarının aktığını ve 12 bin TL'lik elektrik borcu nedeniyle elektriklerin de kesik olduğunu öne sürdü.
Yağmurlu ve havanın kapalı olduğu günlerde öğrencilerin çatıları akan, elektriği olmayan binalarda eğitim almak zorunda kaldığını savunan Demirel, şöyle konuştu:
''Dünya dijital çağı yakalarken, çoğu okul akıllı elektronik tahta ve bilgisayar sistemleriyle donatılmışken, bizim okulda ise bırakın elektronik ve dijital bilgisayar ortamını, okulun çatıları akıyor, borçtan dolayı elektrikleri kesiliyor. Yetkililer ve işadamlarından yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz. Yaklaşık 500 öğrencinin okuduğu bu okula, katkıda bulunsunlar. Okulumuzu bu sıkıntıdan kurtarsınlar.''
Demirel, okulda eğitim gören öğrencilerin ailelerinin de yoksul olması nedeniyle, velilerin de okula yardım edemediğini sözlerine ekledi.
Germencik Kaymakamı Resul Çelik ise okulun sorunlarından haberdar olduğunu belirterek, okul binalarının çatıları için girişimlerde bulunduklarını ve 2011 yılı yatırım programına alındığını söyledi.
Okulun elektrik borcunun 2003 yılında başladığını ifade eden Çelik, ''Bizim, okulların borcunu ödeyecek bir bütçemiz yok. Yasal olarak da köy okullarının borçları muhtarlıklar tarafından ödenir. Muhtarlığımız maddi açıdan zayıf olduğundan ödeme güçlüğü çekiyorlar. Bizim burada yapacağımız bir şey yok. Muhtarlık, AYDEM yetkilileri ile görüşmüş. Bunun bir çaresini bulmaya çalışacaklar'' diye konuştu.
Çelik, okulda eğitim öğretim durmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.