Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belgelerini tamamlayan 60 servis aracına belgelerini verirken, belgelerini henüz tamamlamamış olanların eksiklerini giderdiğinde ruhsatlarını alacağı açıklandı.

Bilindiği gibi 5393 sayılı Belediye Kanununun ulaşım ve trafikle ilgili vermiş olduğu görevler çerçevesinde belediye sınırları içerisinde taşımacılık yapan ticari araçların güzergâh izinleri ve durak yerleri belediye tarafından belirleniyor. Bu doğrultuda, belediye bünyesinde kurulan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar sonunda başvuru yaparak belgelerini hazırlayan servis araçlarına ruhsatları teslim edildi.

Kuşadası"nda ticari yolcu ve yük taşımacılığı yapan her türlü araç için daha sağlıklı ve daha güvenli bir çalışma ortamı hazırlayarak, oluşabilecek trafik kazalarıyla ilgili olumsuzlukları en aza indirgenmesini sağlamaya çalıştıklarını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “İlçemizde yaşayan vatandaşlara temiz, güvenli bir ulaşım sistemi kazandırmayı amaçlıyoruz. Servis araçlarının çalışma sistemleri belediye ve emniyet müdürlüğü tarafından sürekli kontrol edilecek ve sürekli takip edilecek. Ruhsatı olmayanlar kesinlikle servis hizmeti veremeyecek” dedi.