TÜRKİYE PARTİSİ GENÇLERİN OLACAK

Yeni bir siyaset alanı ortaya çıkartacağız. Gençlerin önünü açacağız. Geleceğe umutla bakan Türkiye"nin partisi genç bir umutla kurulmuştur. Kadınlarımızın siyasete katılımını artıracağız. Kadınlarımızı siyasete davet ediyoruz. Bu ülkenin tüm kadınlarını siyaset sürecine ortak olmaya davet ediyorum. Siyasetin kenarında bırakılan gençleri siyasete davet ediyorum. Yeni Türkiye gençlerin olacaktır.
Bugün 25 Mayıs 2009. Dün için 25 Mayıs önemli bir gündü. Bugün daha önemli hale gelmiştir. Çünkü Türkiye Partisi kurulmuştur. Türkiye"yi kucaklamak üzere kurulmuştur. Bütün insanlarımızı kucaklamak, kimseyi ötekileştirmemek üzere kurulmuştur. Tarihe bir kez daha 25 Mayıs"ı nakşediyoruz, kazıyoruz. Uzuncu süredir partileşme sürecini birlikte yaşıyoruz. Yeni bir partiye Türkiye"nin ihtiyacı vardır diyoruz. Gönül birliği yaptık, el birliği yaptık. Ne zaman dediniz, bugün mü başka bir gün mü? Ama biz 25 Mayıs"ı Türkiye Partisi"nin kuruluş günü olarak seçtik. Çünkü geçmişte 25 Mayıs, bizim bundan sonra atacağımız adımların köşe başlarına işaret etmektedir.
NEDEN 25 MAYIS?

Peki ne oldu 25 Mayıs"ta. Bir Türk ilk defa 1995 yılında, dünyanın en yüksek tepesi olan Everest Tepesi"ne çıktı. 1944 yılında bu ülkede milli sanayi, milli ekonomi politikası vardı. Nuri Demirağ tarafından uçak fabrikası kuruldu. Bu fabrika uçağını üretti. Milli sanayimiz bu topraklarda üretilen uçakla, ilk yolculuk 25 Mayıs 1944 yılında Ankara"dan İstanbul"a yapıldı. Tüm bunların ötesinde 25 Mayıs"ta, son yüzyılını Osmanlı yarı sömürge olarak geçirmiştir. Türkiye Cumhuriyet kurulmuş ama Osmanlı"nın borçlarını devralmıştır. 25 Mayıs 1954 yılında Osmanlı"nın borçlarının son taksiti ödenmiştir. Geçmişten bugüne 25 Mayıs 2009 Türkiye Partisi"nin kuruluşu