Ülke şu anda doların 11.00 TL’ye çıkmasıyla baya çalkantı yarattı. Sayın Tayyip Erdoğan,  faizin düşürülmesinde ısrarlı.

Piyasalar allak bullak oldu. Halk bunun bilincinde olarak elindeki TL’yi hızla dolara çevirdi bu çevirmeden dolayı neredeyse 3 ila 4 ayda %35 TL olarak para kazandı. Ama bu suni bir kazanç öbür taraftan harcama kalemlerinde malların yükselmesi yine vatandaşın zararına oldu.

Ancak, Sayın Tayyip Erdoğan bu oyunu çok iyi oynuyor. Türkiye Cumhuriyetinin Merkez Bankası mevduatı azalınca Türkiye’nin ihracat enstrümanına sarılarak ihracat yapan firmaların ihracat yapmalarına, dış piyasada Türk mallarının pazar payını yükselterek Türkiye Merkez Bankası rezervlerini yükseltmektedir.

Bu arada Aydın ilinde incir, pamuk, zeytinyağı üreticisi memnun. Çünkü şu an yenilecek incirin kilosu perakende de kg 80 TL’ye toptanda 5 Dolara satılmış. Üretici de 70 bin tonluk 350 milyon doları cebine koymuş görünüyor.

Pamukta fiyatlar tavan yapmış zeytinyağı, kestane aynı şekildedir.

Çin Guangzhou’da sanayici olan Aytekin Göksel Bey ile konuştum, söylediği söz çok ilginç, geçen sene 1Rmb=1.08 TL iken bu sene 1Rmb=1.60 TL ile Çin Parası karşısında %60 değer kaybetti.

Bunun üzerine bütün ticaret Türkiye’ye kaydı şimdi Türkiye’de imalat sanayisinde kullanılan tüm mallar yok satıyor. Mesela Türkiye’de alüminyum, demir çelik MDF yok satıyor. Bu şekilde Türkiye ihracatı sıçrama yapıyor diyor.

Şu an Türkiye’de inanılmaz sinirler gerilmiş vaziyette. Ancak Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçmişte bu oyunu sahneye koymuştu.

Bir dönem Doları bu şekilde yükseltti herkes cebindeki TL’yi dolara çevirdi sonra dolar 8 TL den 5 TL’ye indi bu şekilde herkes tuş olmuştu.

Şu anda Türkiye’de yokluk yok. CHP’li Ecevit döneminde İnönü döneminde Türkiye yokluk dönemini yaşamıştı. Ben de o yokluk dönemlerini yaşamıştım inşallah ülkemiz daha iyi günlere gider.

Sayın Kılıçdaroğlu, ne yapıyor derseniz, seçimlerin yaklaştığını görerek sahneye HELALLEŞME senaryosunu koydu.

Sağ düşüncedeki insanların reylerini alacağını düşünürken evdeki bulgurdan olacak.

Çünkü CHP’liler biz ne günah işledik, CHP ne suçu işledi deyip isyan ediyor.

CHP’nin karşısındaki insanlar da tüm ihtilalleri, tüm asılmaları, başörtü olaylarını, tüm yoklukları CHP’ye yüklüyorlar. Bunlarla CHP’nin yüzleşmesini istiyorlar.

Sayın Kılıçdaroğlu, Dimya’da pirince giderken evdeki bulgurdan olacak bu gidişle.

***

MHP GENEL İDARE KURULU ÜYESİ SN. BURAK PEHLİVAN İLE KONUŞTUK

Değerli okuyucularım, benim Aydın ilinde başarılı olmuş her kardeşimin önünde saygı ile eğilme özelliğim vardır.

İşte bunlardan birisi de Aydın Ülkü Ocakları eski Başkanı sonra Aydın İl Başkanlığı yapmış şimdi MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliği’ne seçilen Burak Pehlivan’dır.

Sayın Burak Pehlivan, Aydın ilinin öz evladıdır. Kendisini neredeyse 20 yıldır tanırım. MHP’nin 2007 seçimleri dahil birlikte MHP’de politika yaptık. Şu an MHP’de çok önemli bir pozisyonda görev yapmaktadır. Sn Pehlivan’la ofisinde çok güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

2007 seçimlerinde MHP’nin Aydın’da 3 milletvekili çıkardığı dönemde Aydın Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Sn Burak Pehlivan, o gün 21 yaşındaydı… Biraz kendinden bahseder misin Burak Bey?

1986 yılında Aydın’da doğdum. 7 Eylül İlkokulu ve Efeler Lisesi’nde okudum. Üniversite hayatımı Aydın’da tamamladım, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunuyum, ziraat mühendisiyim. Evliyim. Babam Devlet Demiryolları’ndan emekli, annem ev kadını. İki kardeşiz. Ülkücü camia ile aile geleneği olarak 10 yaşlarında tanıştım.

2007 yılında Ülkü Ocakları Başkanı olduğun döneminden başlamayalım. MHP burada 3 Milletvekili çıkardı. Ben de o dönemde milletvekili aday adayı idim. Sn. Recep Taner ile birlikte yaklaşık 50 bin KM seçim çalışması yaptık. O yılları anlatır mısın?

Ahmet Ağabey, çok güzel seçim dönemiydi o yıllar. Partimiz önceki seçimde baraj altında kalmıştı. 2007 seçimlerinde biz gençler canımızı dişimize taktık her kapıyı çaldık partimizde bir bölünme ve kopma yoktu. Bu dönemde 3 milletvekili çıkardık 4. milletvekili çok az oy farkıyla kaybettik. O dönemdeki ülkü ocaklarında görev alan ve partili herkese teşekkür ediyorum.

Burak Bey, Sayın Devlet Bahçeli’yi Buharkent’te karşıladık. O dönemde Aydın Kent Meydanı caddeler sokaklar insan seli olmuştu. Yaklaşık 50 bin kişi vardı o coşku bir daha yaşanmadı. 2007 seçimlerinden sonra parti hızla eridi. Bu seçimlerde MHP reyleri HDP’nin altına düştü, neden?

MHP durduğu yerde duruyor. 2007 ruhu ve inancı ile çalışmalarını yapıyor. Lakin yol arkadaşlarımızdan partimizden ayrılanlar oldu. Tepki gösterenler oldu. Partimizin içinden yeni bir parti çıktı. Buna rağmen MHP ülke genelinde barajı aştı ve TBMM’de partimiz temsil ediliyor. Aydın’da olmasa da Türkiye’de başarılı oldu. Öz eleştirici yapacak olursak yerel yöneticilerimize çok iş düşüyor. Yolda giderken mutlaka kırdığımız, üzdüğümüz insanlarımız olmuştur. Şimdi bu insanlarımızın gönüllerini almaya çalışıyoruz. Halkımızla buluşmamızda bunları dile getiriyoruz. 2023 yılı yapılacak seçimlerde bu oylarımızı tekrar kazanacağız. HDP Aydın’da aday çıkaramamıştır, ilçelerde aday çıkaramamıştır.

MHP’nin rakibi HDP değildir. 2023 seçimlerinde Aydın’da birinci parti çıkmak hedefimizdir. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz.

Sayın Devlet Bahçeli, son iki yıldır Tayyip Beye karşı yürüttüğü politikayı değiştirdi. Bu konuyla ilgili ne diyeceksiniz?

15 Temmuz, Türkiye’de bir milattır. 251 şehit verdik, gazilerimiz var. Burada cemaat kisvesi altında hain bir topluluk devletin kamu kurumlarında görev yaptığını iddia eden bu kişiler ülkeyi kaosa sürüklemişlerdir.

2003 yılından beri Sn. Devlet Bahçeli, bunlara okyanus ötesi dediği kişilerin vatan haini olduklarını ifade etmiştir. Sayın Genel Başkanımızın tavırlarında bir değişiklik yoktur. Tayyip Bey ile Devlet Bey bu olaylar üzerine, Cumhur İttifakını oluşturmuştur. Kurulan bu ittifak Türkiye’nin lehinedir.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Hanım, son tezkere oylamasında Cumhur ittifakının yanında yer almıştı. İleride MHP, AK Parti ve İYİ Parti ile ortaklık kurar mı? MHP, Cumhur ittifakı içine Meral Hanımı da alır mı?

Bu konuda Sayın Devlet Bahçeli’nin vereceği karara saygılıyız. Büyüklerimiz ne karar verirlerse bize uymak düşer.

Siz şu an, MKYK üyesisiniz. Benim anlamadığım bir şey var Aydın Ülkü Ocaklarında Başkan olacak bir gencimiz yok muydu da Denizli’den bir başkan ataması yapıldı? Halen daha ikametgâhı Aydın’da yeni başkanın…

Ahmet Ağabey, bu kardeşimiz liseyi Aydın’da okudu ailesi burada öyle dışarıdan ithal bir durum olmadı. Kendisi Denizli’de oturuyordu. Şu anda Aydın’daki ailesinin yanına geldi.

Ocak Genel Başkanımız genel kriterlere uygun olduğu için atamayı Ülkü Ocakları Genel Merkezi yaptı kendisi bizim çocuğumuz.

Bir iki aya kadar Aydın’a yerleşecek bu konuda benim müdahale etmem söz konusu değil.

Aydın’da Sayın Özlem Çerçioğlu, %54 oy alarak halkın teveccühü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapıyor. Cumhur ittifakı olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak bir hazırlığınız var mı?

2019 seçimlerinde çok ciddi çalışma yaptık ama seçim çok çalışmakla olmuyor netice almak gerekiyor maalesef netice alamadık.

HDP’nin Aydın’da açık bir şekilde Millet İttifakı adayını desteklediğini gördük. Aydın’da HDP’nin aldığı oylar, Aydın Büyükşehir Belediyesi seçimlerindeki aramızdaki fark tam da buna isabet ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde ortaya çıkan 70 bin fark, HDP’nin Aydın’da aldığı rey miktarıdır. CHP’nin ya da İyi Parti’nin adayları HDP tarafından açıkça desteklendi.

Aydın’da büyükşehir seçim sonucunu HDP seçmeninin değiştirdiğini düşünüyorum.

CHP’li ve İYİ partili seçmenin bunu görmesini istiyorum

Millet İttifakı ile HDP arasında ne tür pazarlıklar oldu da Aydın’da HDP aday çıkarmadı.

Bu pazarlıkların ne olduğunu iyi incelemek gerekiyor. Milletimiz önümüzdeki seçimlerde bunu görüp ona göre rey kullanacaktır. Biz de bunu anlatacağız.

Biz HDP’yi, PKK’nın yanına konumlandırıyoruz.

Sayın Özlem Çerçioğlu Aydın’da CHP’nin reylerini çok üstünde oy aldığı görülüyor. Sayın Çerçioğlu sağ düşünceli bir aileden geliyor. Fakat Sayın Çerçioğlu’na HDP’nin dışında sağ düşüncede olan Aydınlının desteklediği açık. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sayın Özlem Çerçioğlu elindeki belediye imkânlarını çok iyi kullanıyor, özellikle reklamı çok iyi kullanıyor.

Halkımız CHP-HDP arasında oynanan oyunu ve ortaklığı gördü, artık deniz bitti. Halkımız kararını Cumhur ittifakından yana kullanacaktır hiç şüphem yok.

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun billboardları kullandığını, reklama basına yüklendiğini söylüyorsunuz. Sizin elinizde de iktidar var, devlet imkânları var. Un var şeker var siz niye yapmıyorsunuz Sayın Özlem Çerçioğlu ne yapıyorsa siyasi iktidar da kendi medyasını kullanıyor reklamını kullanıyor. Yanlış mı düşünüyorum?

Sayın il başkanlarımızın reklam ve medya planlaması konusunda çalışma yaptıklarını düşünüyorum.

Burak Bey, MKYK üyesisiniz Aydın’dan milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz?

Şu an seçim sathı mahalline girmedik. Ama adım adım 2023 çalışmamızı Sayın Genel Başkanımız başlattı. İl il Anadolu temalı ziyaretlerimiz var. Şu an çalışmalarımız bunlar. Şu an da MHP’nin gündeminde milletvekili belirleme yok.

Tabiki Aydınımıza hizmet etmek isterim. Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizin alacağı bir kararla yol haritası belirlenir.

Aydın’da Millet İttifakı belediyelerinin performansını nasıl buluyorsunuz?

Ahmet Ağabey, Aydın sıçrama yakalayamamış durumunda. Aydın’da belediye yatırımları bakımından vizyon proje ortaya koyan yok. Büyükşehir Belediyesinin vaat ettiği projelerin yüzde 10’ununu bile gerçekleştiremediğini okuyor ve görüyoruz.

İlçe belediye başkanları da anlamsız işlerle meşguller. Bir yatırım yapılmıyor.

Aydın Büyükşehir, bir takım işlerin olmasını baskılıyor gibi kanaat uyandırıyor şehirde. Reklamla işi götürüyorlar.

Sayın Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Sayın Fatih Atay’ın arasındaki gerginlik şehre zarar veriyor.

Seçim zamanı bunları konuşacağız.  Aydın iline vaat ettiklerinden ne yapmışlar, halk bunu görüyor. Artık deniz bitti.

Burak Bey, Aydın’da jeotermal enerji konusunda CHP’li belediyeler aleyhte politika yapıyorlar ancak jeotermalden sağladıkları gelirlerle yatırım yapıyorlar. Hiçbiri buradan gelen paraya hayır demiyor? Siz ne düşünüyorsunuz jeotermal hakkında konusunda?

Jeotermal enerji, dünyada ve Türkiye’de çok önemli bir yere sahip. Jeotermalin Aydın’da doğru bir şekilde kullanılması taraftarıyım. Halka yararlı olması temel amacım. Bu enerjinin ısınmada, seracılıkta, sanayide elektrik üretiminde, turizmde, kaplıca tesislerinde kullanılması tarafındayım.

Sayın Başkan son sözlerinizi alabilir miyim?

Ahmet Abi, bana bu fırsatı verdiğiniz için size ve www.aydinpost.com Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin’e teşekkür ediyorum. Bu röportajları sık sık yapalım.

Size de abimiz olarak sağlık, sıhhat diliyoruz.