Yaz döneminde cıvıl cıvıl renklerin hakim olduğu TBMM, kış mevsimiyle birlikte siyaha büründü. BDP'li Bayındır, CHP'li Arıtman ve AKP'li Çalık'ın başını çektiği kadın vekiller, siyahın asaletini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bahar ve yaz aylarında cıvıl cıvıl renkleri cesaretle Parlamento'ya taşıyan kadın vekiller, kışla birlikte siyahın zarafetini ortaya koydu. TBMM Genel Kurulu'nda hararetli tartışmaların yaşandığı saatlerde AKŞAM'ın objektifine, kadın vekillerin şık, siyah kıyafetleri yansıdı. Üstelik siyah modasının parti ayırımı yapmadığı da ortaya çıktı.

Genel Kurul oturumlarının 'eylemci' ismi olarak dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, AKP'li Öznur Çalık ve BDP'li Sevahir Bayındır, önceki günkü görüşmelerde 'siyah şıklığın' öncüleri olarak dikkat çeken isimler oldu. Tercihe göre döpiyesi de tercih eden vardı, elbiseyi de.

BAYINDIR 'KURAM' YIKTI

BDP'li Sevahir Bayındır, siyah modasına uyarken, saç modelini de değiştirerek 'duble imaj' yaptı. DTP sürecinde uzun ve açık saç modeli ile dikkatleri çeken Bayındır'ın, BDP döneminde ise saçlarında 'topuz' modele ağırlık verdiği gözlendi.

Bayındır bu tercihi ile 'Kadınlar özel hayatlarındaki köklü değişikliklerde saç modelini de değiştirir' kuramını da yıktı. Kulislerde Bayındır kendi kuramını, 'yeni partiye yeni saç modeli' şeklinde yansıttığı yorumları yapılıyor. /milliyet