Atatürk Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir kuyumcudan dün gece saatlerinde hırsızlık yapıldığı ihbarı alan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü  ekipleri, olay yerine gitti.

Ekipler iş yerine gittiklerinde kuyumcu Ş.P. ile çalışan Ö.A'yı elleri  ile ayaklarından koli bandıyla bağlanmış şekilde buldu.

Ş.P. ve Ö.A'nın, kuyumcuya gelen silahlı ve maskeli bir kişinin  kasadaki 750 bin dolar ve 13 kilogram altını gasbettiği, daha sonra güvenlik  kamerası kayıt cihazını da alarak kaçtığı yönünde beyanda bulunması üzerine  hırsızlık zanlısının yakalanması için çalışma başlatıldı.

KAÇARKEN RAHAT TAVIRLAR TAKINDI

Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler,  hırsızlık zanlısının içerisinde altın ve dolarların bulunduğu tekerlekli valizle kaçarken rahat tavır takınması ve müştekiler Ş.P. ile Ö.A'nın çelişkili ifadeler  vermesinden şüphelendi.

Bunun üzerine emniyette ifadesine başvurulan kuyumcu Ş.P, suçunu  itiraf ederek, uluslararası döviz piyasasında para kaybettiğini, kriz nedeniyle  piyasaya borçlandığını ve çocukluk arkadaşı G.A. ile anlaşarak iş yerinden  hırsızlık yapıldığı izlenimi vererek, borçlarını bir süre ertelemek istediğini  anlattı.

OLAYDA SAHTE DOLAR KULLANMIŞLAR

Bunun üzerine polis ekipleri, G.A'yı Yenimahalle ilçesindeki evinde  çalındığı iddia edilen altınlar ve üzerinde "geçersiz" yazılı dolarlarla  yakaladı.

Gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.