Olayda, diğer araçta bulanan 2 kişi ile yoldan geçmekte olan 1 kişi de hayatını kaybetti.
TİKA koordinatörü Alaaddin Doğan'ın görevinin ilk günü geldiği Afganistan'da meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybettiği belirtilirken, Alaaddin Doğan'ın yardımcısı Mustafa Demirkıran'ın da kazada hayatını kaybettiği bildirildi. Yetkililer ayrıca TİKA aracında bulunan şoför ve tercümanın da öldüğünü ifade ettiler.


Türkiye'nin Afganistan Maslahatgüzarı Erdoğan Odabaş, kaza ile ilgili bilgi vererek, "Kaza bugün 9 civarında meydana geldi. Kazada TİKA aracında bulunan 2 Türk vatandaşı ve 2 Afgan vatandaşıyla karşı araçta bulunan şoför ve muavini ve o sırada yoldan geçmekte olan bir kişiyle toplam 7 kişi öldü. Kaza, TİKA aracı Kabil'den Vardak'a gitmekteyken meydana geldi. Karşıdan gelen kamyon, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce bir vatandaşa daha sonra da TİKA aracına çarpmıştır. Başımız sağ olsun" diye konuştu.


Afganistan Fagman bölge komutanı Hacı Abdurrezzak ise, "Kaza, Kabil çıkışında, Kandahar-Kabil yolu üzerinde gerçekleşti. Kazada Türk makamlarına ait aracın içinde 4 kişi, kamyondaki 2 kişi ve yoldan geçen bir kişi, yani toplam 7 kişi hayatını kaybetti. Kazanın olduğu yer şehir dışında olduğu için bir kontrol noktası yoktu. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor" şeklinde konuştu.


Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, TİKA bünyesinde Afganistan'da görev yapmakta olan Mustafa Demirkıran ve Allaadin Doğan ile beraberlerindeki iki Afgan personelin bu sabah Kabil'de geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını kaybettikleri bildirildi.

Açıklamada, “Türkiye'nin teknik yardımlarını dünyanın her köşesine ulaştıran TİKA'nın kıymetli görevlilerinin zor koşullarda, fedakarca yaptıkları mesai, omuz omuza çalıştıkları Dışişleri mensuplarınca da büyük takdirle karşılanmaktadır” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, görevleri başında şehit olan iki Türk görevli ile Afgan personel Bektaş ve Mecid'e, Allah'tan rahmet, ailelerine ve TİKA camiasına da baş sağlığı diledi.