AYDINPOST HABER SERVİSİ - Gıda Kontrol Laboratuarı Kuruluyor!

İHRACAT İŞLEMLERİ DAHA HIZLI OLACAK

Kanun Tasarısı kanunlaşırsa, 2009 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yaş sebze ve meyve ihracat kapısı olarak belirlenen ve tescil edilen Aydın"da ihracat işlemleri ve gıda kontrol hizmetlerinin daha hızlı ve etkin yapılacak.

TARIM VE GIDA BAKANLIĞI GELİYOR
Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu görüşmeleri devam eden Tarım ve Gıda Bakanlığı Kanunu Tasarısı görüşmelerinde Aydın"a İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü kurulması hususunda Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ün verdiği önerge ile Kanun Tasarısına girdi.

KANUNLAŞMASI KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Ertürk, “Tasarı Komisyon Raporu Haline gelecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemindeki yerine alarak en kısa zamanda kanunlaşacak” dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK PRİMLERİ ÖDENECEK

Ertürk yaptığı açıklamada, Çiftçiye destek primlerinden kalanların da ödenmeye başlayacağını bildirdi.

Ertürk, 26 Şubat Cuma gününden itibaren çiftçilerimize ve üreticilerimize 2009 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine göre yaptıkları tarımsal üretim, ekiliş ve kullandıkları girdiye göre; 2009 yılı mazot ve gübre destekleri, toprak analizi destekleri, kullandıkları sertifikalı tohum, koyun-keçi hayvanbaşı destekleri, yem bitkileri ve hububat desteğinden kalanların ödeneceğini ifade etti.

Bu ay sonunda ödenecek toplam tarım desteği miktarı 1 milyar 525 milyon TL. olduğunu açıklandı.