3 Şubatta yapılan Söke Ziraat Odası genel kurulunda yapılan seçimlerde rakibi Muhsin Örnek"in listesinden beş oy fazla alarak 37 oyla seçimi kazanan Kemal Kocabaş, ilçe seçim kurulundan mazbatasını almasının ardından yeni görevine başladı.
Söke Ziraat Odası konferans salonunda yapılan devir teslim törenine eski başkan Muhsin Örnek ve yöneticilerin katılmaması dikkat çekerken resmi olarak yeni görevine başlayan Kemal Kocabaş öncelikle genel kurul öncesi verdikleri sözleri yerine getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Zeytin üreticilerinin önemli sorunlarından birinin dağ ve kırsal kesimdeki zeytinliklerin yol sorunu olduğunu dile getiren Kocabaş; “Dağlardaki zeytinliklerimizin yolları olmayışından ciddi ulaşım sıkıntısı yaşanmakta. Meclisimizden zeytinlik yollarının açılması için iş makinesi alma kararı alacağız” dedi.
Söke ovasına elektrik getirilmesi çalışmalarına önemsediklerini sözlerine ekleyen Kocabaş, “Ovamıza elektrik getirilmesi için başlatılan çalışmaların takipçisi olacağız” dedi. Büyük Menderes Nehrin ıslahının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekleyen Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş “Bölgemizin ihtiyaçlarından biri de ovamızın can damarı olan Büyük Menderes Nehrinin ıslahı. Yıllardır yatak temizleme çalışmaları yapılmadı. Önümüzdeki günlerde DSİ"ne bir heyet olarak ziyaret ederek bu konudaki düşüncelerimizi paylaşacağız” dedi.
Öte yandan salonda bulunan delege ve üyelerden gelen sorular üzerine Ziraat Odası bünyesinde lokalin yeniden açılacağını belirten Kocabaş, ayrıca köylere mobese kamera konulması için destek verileceğini dile getirdi.
Yeni dönem için görevini teslim alan Kemal Kocabaş, Söke Ziraat Odası 365 Milyon 372 Bin TL banka hesabını da devraldı.