Erdoğan'ın toplumu kandırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Toplumdan, cumhuriyet tarihinden kopuk. Sorun şu: Bu yalan söylediğinde aynı zamanda alkışlanması" dedi.

Kılıdçaroğlu devamında, "Narsist kimliğe sahip olanlar, her söylediklerinin doğru olduğuna inanırlar. Erdoğan'ın böyle bir kişiliği var" diye knouştu.

İnce'yle Erdoğan arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Birisi eski çağın adamı birisi yeni çağın adamı. Birisi bilimden akılcılıktan yana, öbürü gelenekten ve akılcı politikalara karşı tavrını sergileyen bir adam. Aralarında dağlar kadar fark var" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af çıkışını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, MHP'nin "biraz AKP'nin dominant gücü karşısında gölgede kaldığını" söyledi. "Bir çıkış arıyor kendisine göre. 'Af söyleminde bulunursam acaba hapishanedekiler ve onların yakınları bana oy verir mi?' Bütün arayışı bu" değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Buna da hem Binali Yıldırım, hem Erdoğan karşı çıktı. O zaman sormak lazım, bu nasıl bir ittifak? MHP, AKP'nin gölgesinde ve onun bir anlamda kurtarıcılığında seçime girip parlamento da varlık göstermek istiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Adana'ya giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı.Cumhuriyet'ten