BDP'nin belediyeyi kazandığı ilçelerde ilçelerdeki evleri tek tek fişlediği, kimin hangi ideolojiye sahip olduğu, parti ve örgüt ile yakınlığının kaydedildiği bildirildi.

İki gün önce Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında BDP İzmir, Şanlıurfa il başkanları, eş başkanları ve BDP meclis üyelerinin de aralarında ulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında KCK terör örgütü tarafından kullanılmaya müsait birçok adreste arama yapıldı. Aramalarda çok önemli bilgi ve dokümana ulaşan polis, soruşturmayı derinleştirdi.

Operasyonda birçok doküman ve belgeye el konuldu. Bu belgelerin içerisinde en dikkat çekeni ise ele geçirilen fişleme belgeleri oldu. Bu çetelede her evin bilgilerinin mevcut olduğu iddia edildi. KCK üst yapılanmasında kimin örgüte ne kadar yakın olduğu ve politik düşüncelerine detaylı yer verildiği ifade ediliyor. Şüphelilerin emniyetteki ifadesinde KCK yapılanmasına zemin hazırlayan fişleme belgeleri tek tek soruldu.

22 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada operasyonda gözaltına alınan 28 kişiden 24'ü tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edildi. Gece tamamlanan mahkeme sonucunda 22 kişi terör örgütüne yardım ve yataklık, terör örgütü propagandası yapmak suçlarından tutuklandı.