Operasyon kapsamında telefon dinlemelerine takılan eski Kaymakam Sedat Yıldırım ile 3 polis ve 2 asker de ifade için savcılığa geldi. Kendisi için düzenlenen veda gecesi günlerce konuşulan Yıldırım, 'çeteye göz yummakla' suçlanıyor.

İzmir'de görev yapan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimasıyla başlatılan soruşturmada, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Yüksel S.'nin (45) sahibi olduğu Sivaslı'nın Evrenli Mevkii'ndeki hazulu gazinoda uyuşturucu satılıp fuhuş yapıldığını belirledi. Bunun üzerine gazino, 1 yıl süreyle teknik takibe alındı. Takibin ardından harete geçen polis, geçen cuma günü Sivas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla operasyon düzenledi.

Operasyonda gazino sahibi Yüksel S.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında gazinoda çalışan garson ve dansözlerin de bulunduğu öğrenildi. Gazinoda yapılan aramada uyuşturdu madde de ele geçirildi. Polis, uyuşturucunun miktarı konusunda açıklama yapmadı. Gözaltına alınanlardan suç çetesinin lideri olduğu ileri sürülen Yüksel S., oğlu Ü.S. ile H.K., C.D., Y.A., H.T., A.A., N.D., H.K., M.G, ve Y.Z., üç günlük gözeltim sürelerini dolmasının ardından, "suç örgütü kurmak", "örgüte yardım ve yataklık", "uyuşturucu ticareti yapmak", "fuhuşa yardım" suçlarından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.


KAMU GÖREVLİLERİ DE İFADE VERECEK
Operasyon kapsamında telefon dinlemelerine takılan Sivaslı Kaymakamlığı görevinden Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine getirilen Sedat Yıldırım, Sivaslı eski İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinden Kars Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan M.H.Ö., Sivaslı İlçe Emniyet Müdürlüğü"nde görevli polis memuru M.A.B., Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli M.K. ile Uşak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Yüzbaşı H.B., Ardahan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Ç.Y. de İzmir'deki özel yetkili Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen, Sedat Yıldırım, eski İlçe Emniyet Müdürü M.H.Ö, jandarma karakol komutanı Ç.Y.'nin de bulunduğu kişiler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

KAYMAKAMA DANSÖZLÜ VEDA PARTİSİ VERİLMİŞTİ

Geçen ağustos ayında tayini Erzurum'un Oltu İlçesi'ne çıkan Sivaslı eski Kaymakamı Sedat Yıldırım'a ilçenin ileri gelenleri, sözkonusu operasyonun yapıldığı gazinoda veda partisi vermişti. Ancak dansözlerle fotoğraf çektiren, giysileriyle havuza atlayan Kaymakam'ın partisi Türkiye'de günün konusu olmuştu. Olayın basına yansımasının ardından İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma açılmış, ardından da Yıldırım Oltu Kaymakamlığı yerine Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'na atanmıştı. / DHA