Kızların İstanbul'daki ailelerine durumun bildirilmesi üzerine, B.E'nin annesi Ayşe E. ve babası Salih E. ile C.B'nin annesi Aynur B. ve babası Mehmet B, İzmir'e geldi. Çocukların bulunduğu Çocuk Şube Müdürlüğüne giden aileler, emniyet yetkilileriyle görüştü.

Çocuklar, daha sonra anneleriyle birlikte Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Babalar ise Gaziemir'deki Çocuk Şube Müdürlüğünde bekliyor.

ERKEK ARKADAŞLARI SORGULANIYOR
Kızların erkek arkadaşları G.T. ve M.A.E. ile Ö.Ç. ise Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

B.E'nin annesi Ayşe E. gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının kaybolmasından bu yana uykusuz geceler geçirdiklerini, elinde fotoğrafla parklarda yattığını söyledi. Ayşe E, ''Emniyet yetkilileri kızlarımızın İzmir'de bulunduğunu söyleyince, buraya geldik. Kızlarımızla arkadaşlık yaptıkları söylenen gençleri, biz bir sene önce polis zoruyla İstanbul'dan uzaklaştırmıştık. Kendilerinden davacı olacağız'' dedi.

İddiaya göre, B.E. ve C.B, Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi G.T. (29) ve Marmaris'te kuaförlük yapan M.A.E (29) ile 1,5 yıl önce internet ortamında sohbette yaparak tanıştı. Ailelerin bu kişilerle görüşmelerini istememeleri üzerine, çocuklar 24 Haziranda İstanbul'daki evlerinden ayrıldı. Çocuklar, 5 gün İstanbul'da çeşitli yerlerde kaldıktan sonra Manisa'daki G.T'nin evine gitti ve burada iki gün kaldı, sonrasında ise G.T ve M.A.E'nin arkadaşı, Buca ilçesinde mobilyacılık yapan Ö.Ç'nin (27) yanına geldi.

İKİ KIZIN ADLİ TIP'TA MUAYENESİ YAPILDI
İstanbul Bağcılar'daki evlerinden çıktıktan sonra kendilerinden 7 gündür haber alınamayan ve dün gece İzmir'de bulunan B.E. (13) ve C.B'nin (14), Adli Tıp Kurumu'nda muayeneleri yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, B.E. ve C.B, anneleriyle gönderildikleri Adli Tıp Kurumu'nda muayene edildi. Muayeneleri tamamlanan çocuklar, daha sonra polis ekipleri eşliğinde yeniden Gaziemir'deki Çocuk Şubesi'ne götürüldü. Polis, kızların gazetecilerin sorularını cevaplamasına izin vermezken, B.E'nin annesi Ayşe E, kızlarının bulunması için çaba gösteren İzmir ve İstanbul emniyet müdürlükleri ile basın mensuplarına teşekkür etti.

Bu arada kızların polis minibüsüne binerken güldükleri ve kendilerine basın tarafından gösterilen ilgiden hoşnut oldukları görüldü.

AİLELERİNE TESLİM EDİLDİLER
Kız çocukları B.E ve C.B, Adli Tıp Kurumu'ndaki muayenelerinin ardından Gaziemir ilçesindeki İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne gönderilerek ailelerine teslim edildi. Çocuklar ve aileleri, şube çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

''BİR DELİLİK YAPTIK''
B.E, tatil yapmak için, ailelerine haber vermeden yola çıktıklarını ve İzmir'e geldiklerini söyledi.

İzmir'e erkek arkadaşlarıyla buluşmak için geldikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunan B.E, ''Bir delilik yaptık. Yaptıklarımızdan pişmanız. Ailelerimizden özür diledik. Televizyonda annelerimizi izleyince çok üzüldük. Yakalanmasaydık zaten karakola gidip kaçtığımızı söyleyecektik. Bir daha böyle bir şey yapmayız'' diye konuştu.

B.E, ''Sizin gibi düşünen yaşıtlarınıza ne söylemek istersiniz?'' sorusu üzerine şöyle dedi:

''Kimse anne baba gibi olamaz. Herkes evinde otursun. Kimse sizi anneniz gibi sevemez. Evinizde oturun, tatile giderken de haber verin.''

C.B. ise tatile geldiğini, kötü bir şey yapmadığını savunarak, ailesinden özür dilediğini bunu tekrarlamayacağına dair söz verdiğini söyledi.

Çocukların bulunmasında emeği geçen polise ve basın mensuplarına teşekkür eden anne Ayşe E. ise ''Çok mutluyuz, kızlarımızın ikisi de sapasağlam, sağlıklı çok şükür. Kimseden davacı olacak bir durum yok. Yardımcı olan arkadaşları varmış, artık onunla devlet ilgilenecek'' dedi.

''SIKILDIKLARI İÇİN KAÇMIŞLAR''
Öte yandan çocukların, polise verdikleri ifadede, evden ayrıldıktan sonra iki ayrı arkadaşlarının evinde 3 gece geçirdikten sonra 1 yıl önce internetteki bir arkadaşlık sitesi üzerinden tanıştıkları üniversite öğrencisi G.T'nin Manisa'nın Akhisar ilçesindeki öğrenci evine geldiklerini, burada tanınacakları korkusuyla İzmir'e geçmeye karar verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

Çocuklar ifadelerinde ''sıkıldıkları için evden kaçmaya karar verdiklerini'', kendilerine yardımcı olan kişilerden bir kötülük görmediklerini de belirtti.

Aileler ise ifadelerinde, çocuklarını alıkoydukları gerekçesiyle gözaltındaki 3 kişiden şikayetçi olduklarını beyan etti.

Kızları Buca ilçesinde tespit eden polis ekiplerinin, gazete ve televizyonlarda yayınlanan haberleri dikkate alıp şüphelenerek kimlik sorgusu yaptığı da belirtildi.

Çocukların Adli Tıp Kurumu'ndaki muayenelerinde cinsel ilişkiye girmediklerinin belirlendiği öğrenildi.

Kızların yanlarında bulunan erkek arkadaşları G.T. (29), M.A.E. (29) ve Ö.Ç'nin (27) Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinde ifadeleri alınıyor. - milliyet