Turan Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından Erciyes Dağı Tekir Yaylası"nda düzenlenen kurultayda konuşan Paşa Tanbay, daha önceki yıllarda MHP tarafından Tekir Yaylası"nda "Zafer Kurultayı" düzenlendiğini, ancak daha sonra bu kurultayın parti tarafından iptal edildiğini söyledi. Tanbay, "Bizim dışımızdaki güçler ya da kişiler değil, bizim içimizden, bizden dediğimiz insanlar bu kurultayı iptal etti. Ülkücülerin yılda bir defa da olsa bir araya gelmelerini istemediler" dedi.

Tanbay, ülkücülerin bir araya gelmesine hiçbir gücün engel olamayacağını da ifade ederek şöyle konuştu: "Ülkücüler, sadece Türkiye"den değil, dünyanın dört bir tarafından Erciyes"e geliyor, buluşuyor ve hasret gideriyordu. Bunu ülkücülere çok gördüler.

Ama bu kurultayı iptal edenler, başkaları değil, bizden, içimizden birileri. Ne yaparlarsa yapsınlar, ülkücülerin bir araya gelmesini önleyemeyecekler. Biz bu yola baş koyduk. Ya bu yolda can veririz ya da bu davadan vazgeçmeyiz." Konuşmasını bitirdikten sonra mindere oturan Tanbay, kısa bir süre sonra fenalaştı. Tanbay, hemen kurultay çadırına taşındı. Burada yapılan müdahalelere ve kalp masajlarına rağmen durumu düzelmeyen Tanbay, özel bir araçla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne kaldırıldı.

Tanbay"ın, hastaneye ulaşmadan hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kurultay devam ederken Tanbay"ın kalp krizi geçirerek fenalaşması ve hastaneye kaldırılması üzerine, Turan Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk, Ahde Vefa Dergisi çalışanları ve partililer, ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisi önüne geldi. Burada ölüm haberini alanlardan bazılarının ağladığı görüldü.

Tanbay"in rahatsızlanması üzerine bir süre ara verilen kurultay, mikrofondan, "Sayın Tanbay"in sağlık durumu iyiymiş. Hastanede müdahale edilmiş" anonsu üzerine kaldığı yerden devam etti.


-ERCİYES TÜRK DÜNYASI KURULTAYI-

Kurultayın açılışında konuşan Turan Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk, Türk dünyasının meselelerinin ele alındığı "Erciyes Türk Dünyası Kurultayı"nı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bozkurtlar hiçbir zaman prangaya gelmediler, gelmeyecekler de. Bizim bir araya gelmemiz için onların iznine ihtiyacımız yok" dedi.

MHP eski milletvekili Osman Sevimli de ülkücüleri peşinden sürükleyecek, onları bir araya getirecek ve her ülkücüyü kucaklayacak bir lidere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Zafer Kurultayı"nın size ne zararı vardı? Türkiye"deki ve Avrupa"daki ülkücüler bir araya geliyordu, hasret gideriyordu.

Birileri bize bunu çok gördü. Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş"in izinden gidecek bir lidere ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Kurultayda konuşan Ozan Arif ise "Bir kıvılcım, sönmüş bir volkandan daha kuvvetlidir" dedi. Ozan Arif, MHP Lideri Alparslan Türkeş vefat ettikten sonra 11 sene Erciyes"e gelmediğini, ancak son 2 yıldır kurultaylara katıldığını belirtti. Türkeşsiz Erciyes"e gelmeyi kendisine yediremediğini ifade eden Ozan Arif, "Buradaki kalabalığın sayısı önemli değil. Bizler burada yüz binleri de gördük" dedi.

Ozan Arif, konuşmasını "Değişen Ben miyim, siz mi" isimli şiirini okuyarak tamamladı.

Konuşmaların ardından vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi.