Bağcılar"da 2007 yılında geceyarısı evde uyurken eşini ve iki kızını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan avukat Mahmut Bulut, üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Bağcılar"da 24 Eylül 2007 günü Asuman Bulut iki kurşunla, kızları 4 yaşındaki Zeynep Sena iki kurşunla ve 6 yaşındaki Beyza üç kurşunla vurularak öldürüldü. Küçük kızların babası ve Asuman Bulut"un avukat olan eşi Mahmut Bulut ise olay yerinde göğsünden ve kafasından yaralanmış halde bulundu. Olayda ateş eden silah, tehdit aldığını iddia eden Mahmut Bulut"un başucunda bulundurduğu ruhsatlı silahıydı. Ancak silahta parmak izi bulunamadı. Olaydan sonra gözaltına alınan Mahmut Bulut, hastanede tedavisi yapıldıktan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayetlerle ilgili başlatılan soruşturma sonucunda Mahmut Bulut hakkında eşini ve iki kızını öldürdüğü iddiasıyla üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Bir yıl konuşmadı

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi"nde iki yıldır görülen davada tutuklu sanık Mahmut Bulut, uzun süre sessizliğini korudu. Bulut bir yıl boyunca hiçbir duruşmada ifade vermedi ve kafasını ellerini arasına alarak duruşmayı dinledi. Bulut, yaklaşık bir yıl önce ise sessizliğini bozdu. Mahkemede verdiği ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddeden Bulut, çocuklarını ve eşini çok sevdiğini söyledi. Davanın dün görülen duruşmasında karar çıktı. Son duruşmada esas hakkındaki savunmasını açıklayan sanık Mahmut Bulut kendisini son kez şöyle savundu: “Bir söz vardır: "Balık baştan kokar." Bu davada da soruşturmayı yürüten savcı olay yerine gitmeden iddianameyi hazırlamıştı. Davaya giren savcı verdiği mütalaasında dosyayı hiç okumadığı bellidir. Şansım dosyayı bilmeyen ve okumayan bir savcının bana denk gelmiş olması. Sadece bir dakika durup düşünün, empati kurun. "Ya bu adam bu suçu işlemediyse" diye. Kimse kendi vicdanının sorgusundan kurtulamaz. Ama benim vicdanım rahat. 816 gündür tutukluyum. Ben çocuklarıma dünyayı değişmem. Ve ben onların katili olarak şu an karşınızdayım. Sizler de anne babasınız, eşsiniz.”

Savcıya bela okudu

“Hakikaten ciğerim yandığı için söylüyorum. O beni anlamayanlara söylüyorum. Allah inşallah onlara da benim başıma gelenlerin aynısını verir. Aynı belayı verir” diyen Bulut"un sözleri üzerine savcı olaya müdahele ederek “Kardeşim sen niye bana bela okuyorsun. Senin başına gelen iyi bir şey mi ki benim de başıma gelsin” dedi. Hakim araya girerek sanığa son sözünü sordu. O da “Suçsuzum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti sanık Mahmut Bulut"u, eşi Asuman Bulut"u, kızı Sena Bulut u ve Beyza Bulut"u "katliam" niteliğinde öldürdüğüne kanaat getirerek üç ayrı kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet ayrıca sanığın duruşmalarda mahkeme heyeti ve mahkeme savcısı Mehmet Çoban"a gösterdiği davranış ve tutum nedeniyle hiçbir indirim uygulamadı. İyi hal ve tahrik indirimi de uygulamadı. Mahkeme Başkanı Yakup Kukul kararı okuduktan sonra elindeki kalemi kırdı. Duruşma çıkışı Mahmut Bulut"un yakınları ve ölen Asuman Bulut"un akrabaları adliyede birbirine girdi. Tarafları polisler ayırdı.

34 yıl yatacak

Mahkeme tarafından üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mahmut Bulut, İnfaz Yasası gereğince 34 yıl cezaevinde kalacak. İnfaz Yasası gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan sanık 36 yıl cezaevinde kalıyor. Avukat Bulut, iki yıldır cezaevinde bulunduğu için 34 yıl daha cezaevinde yatacak.

Mahmut Bulut hakkında olaydan bir ay önce sevgilisi olduğu iddia edilen avukat N.G"nin arabasını kundakladığı gerekçesiyle hakkında İzmir"de açılan dava ise halen sürüyor.

Avukat Bulut tutukluluğunun ilk günlerinde iki kızını ve eşini öldürdüğünü reddetmişti. Bulut bir yıl süren duruşmalarda düne kadar hiç konuşmadı.