CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Adalet Bakanlığı"na Hanefi Avcı"yı 6 Ekim 2010 tarihinde Silivri Cezaevi"nde ziyaret etmek için başvurdu.

CHP"li TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu"na üye milletvekilleri, Adalet Bakanlığı"na başvurarak, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Prof. Fatih Hilmioğlu"nu tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi"nde ve hastane mahkum koğuşlarında 6 Ekim'de ziyaret etmek için izin istedi.

-İZİN ÇIKMASA DA GİDECEKLER-

CHP"li vekiller, başvuru dilekçesinde, “TBMM İnsan Hakları Komisyonu"nun bazı üyelerin, komisyon kararı olmadan ve milletvekili sıfat ve görevleri ile, Bakanlığınıza yaptıkları müracaatlarda, terör suçu işledikleri veya yardım ve yataklık yaptıkları iddiası ile tutuklananların ziyaret etmelerine izin verildiğinin örnekleri vardır” denildi. Böylece, CHP"li vekiller, Adalet Bakanlığı'ndan izin çıkmasa da Silivri"ye gitmeyi planlıyorlar.