Diğer başlıklar:

BAYANLAR İSTİFA EŞİĞİNDE!

AYDINPOST HABER SERVİSİ-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın 3. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Sadık Atay yeniden seçildi.
Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda gerçekleştirilen kongreye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Bölge Koordinatörü Fikri Işık, AK Parti MKYK Üyesi Semiha Öyüş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, Manisa Milletvekili İsmail Bilen ve çok sayıda partili katıldı.
Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı kongrenin açılışında konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, seçimlerin hayırlı olmasını dilerken, Milletvekili Ahmet Ertürk hükümetin tarım yatırımlarını ve çiftçiye verdiği desteklerden söz etti. Daha sonra konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, dörtlüklerle başladığı konuşmasında bir ara ağladı. Duygularına hakim olamayan Mehmet Erdem konuşmasını yarıda keserek kürsüden ayrıldı. Diğer milletvekili Atilla Koç da seçimlerden ve partinin faaliyetlerinden söz etti.
Kongreye katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, hükümetin eğitim alanlarında yaptığı yatırımlardan söz ederek bu ülkenin başarısı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın etrafında kenetlendiklerini söyledi. AK parti hükümetinin bu güne kadar başka bir iktidara nasip olmayacak bir çok başarıya imza attığını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ekonomik gelişmelerden de söz ederek “Ekonomide üst üste 27 çeyrek büyüme rekoru bu dönemde elde edildi. "Böyle gelmiş böyle gider" sözünü artık hayatımızın hiçbir alanında kullanmıyoruz. Çünkü hep birlikte çalışarak bir kader gibi yaşanan sorunların çözülebileceğini gösterdik. Enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi ülkemizin büyüme oranları, 2005 yılında Avrupa ile katılım müzakerelerine başlamamız, demokratik açılımlar, sosyal devlet ilkesinin kağıt üzerinden hayata taşınması gibi büyük adımlar ile yeni yüzyıla girdik. Bu dönemde Türkiye sorunları ile boğuşan değil, sorunlarını çözmeyi bilen bir ülke haline gelmiştir. Sayın Başbakanımızın da ifade ettikleri gibi Türkiye bizden hizmet bekliyor. 29 mart yerel seçimlerinde verilen mesaj ve tazelenen güvenle daha büyük hedeflere doğru daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.
Toplumun mağdur kesimlerinin ve dezavantajlı gruplarının ve sosyal desteğe ihtiyaç duyanların 2002 yılından bu yana sosyal yardım ve hizmetlerle tanıştığını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Elbette nihai amacımız, dezavantajlara avantaja dönüştürmek ve insanımızın ve insanımızı sosyal yardıma ihtiyaç duymayacak bir refah düzeyine ulaştırmaktır. Yürümekte olduğumuz bu yolda gösterdiğiniz cesaret ve azmin ülkemizi özlemini duyduğumuz günlere taşıyacağına hepimiz inanıyoruz” diyerek herkesin daha çok çalışmasını istedi.
Kongrede konuşmalar Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın konuşması ile son buldu. Ergenekon davasından, parti içi çekişmelere, ekonomiden hükümetin yatırımlarına kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Bülent Arınç, herkesin daha aydınlık yarınlar için daha çok çalışmasını istedi.
Yapılan konuşmaların ardından Sadık Atay başkanlığındaki tek liste ile seçimlere gidildi. Yapılan seçimlerde başkan ile birlikte 40 kişiden oluşan yönetim kurulu, İl Disiplin Kurulu, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri ve büyük kongre delegeleri seçildi.
Kongreye partinin önde gelen bazı isimlerinin katılmaması ise dikkat çekti.

KONGREDEN NOTLAR

* Divana Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, Belediye Meclis Üyeleri Nebil Alpaslan ile Sema Coşkunyayla seçildi.

* Sadık Atay açılış konuşmasında, kongrenin hayırlı olmasını dileyip sözünü tamamladı.

* AKP Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, yerel seçimlerde kaybetmenin nedenleri üzerinde durdu. Ertürk, "Hükümetimiz çiftçi için farklı uygulamalar yapıyor. Önlemler almaya gayret gösteriyoruz . Pamuk primlerimizi ödedik. Desteklenme çalışmalarının çoğu sonuçlandı" diye konuştu.

ERDEM DUYGULANDI

Ahmet Ertürk'ten sonra kürsüye Mehmet Erdem geldi. Yeni ekip hayırlı olsun diyen Erdem, konuşmasını kısa sürede tamamladı fakat Erdem gözyaşlarını tutamadı.

AK PARTİLİ OLMAK ZORDUR

Aydın Milletvekili Atilla Koç, "Mehmet kardeşim neden duygulandı hiç anlamadım ama demokrasiye geldik demokrasiyle gideceğiz. Biz AK olmanın faziletini herkeze anlatacağız .AK olmak zordur. İçimizdeki pislikleri yokya önce biz temizliyeceğiz" dedi.

MKYK Üyesi Semiha Öyüş ise, "AKP'nin hedefi 2023 te dünyanın en gelişmiş bir ülke yapmaktır. Türkiye yi daha önce çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum, gelecek olanlarada başarılar dedi.

* Genel başkan Erdoğan'ın telgrafı okundu. Partililer pür dikkat dinledi. Mesaj salonda büyük alkış aldı.

* Başkabakan Yardımcısı Bülent Arınç ise kongreye gecikmeli olarak katılabildi. Arınç salona girdiğinde büyük alkış aldı.
Arınç, "Geciktiğimi biliyorum sizleri selamlamak için Aydın'a geldim kusura bakmayın. Milletvekili arkadaşlarımızla çok uyumlu çalışıyoruz. Bir Manisalı olarak Aydın'ı komşumuz kardeşimiz olarak görüyoruz. Başkan adayımızın özverili çalıştını biliyorum çektiği acılara rağmen azimli çalıştı tebrik ediyorum. Durmak yok hizmete devam 2004'te seçimi kazanmış ama yola devam edemedik. Bu defa kendi içimizden bir arkadaşımızı aday gösterdik ama az bir oyla şeçimi kazanamadık. Ama bu defa tüm vekillilikleri almalısınız . Aydın'ın gücü buna yeter. Görev alacak arkadaşlarımızın gayretli olacağını biliyor ve istiyorum. Buna ihtiyacımız var AKP'nin neler başardığı ortada. Türkiye'nin perişan olduğu fakirleştiği günleride gördük. Büyüme hızını arttıran bir hükümet var şimdi. Suratle hizmet dönemi başladı. Duble yollarda başarımız ortada. İhmal edilmiş ve yapılmamış işleri tamamladık. Sağlıklı büyük reformlar yaptık. Türkiye turizimle bile önemli işler yaptı. Ülke huzur dönemini gördü.19 yaşından bu yana işlerin içindeyim. Gençliğinde temeli atılan işin acilliğini daha dün yaptık.Eskiden uçağa binmek Aydın'lılara mahsustu. Çünkü para sizde nerde bizim dönemimizde bunlar yoktu ki.. 35 yıllık siyasetciyim hepside AK partiye helal olsun. Sözü dinlenen bir ülke olduk. Türkiye'ye bir lider çıktı ve davosda sen zalimsin dedi. Şimdi ufak kavgaları bırakın ben seçildim seçilemedik deyil dava. Bunlarla uğraşırsanız kaybedersiniz. Hastanelerde insanca muamele var. Ne oluyor da çalışmıyorsunuz AKP için kendinize gelin. AK Parti varsa birinci parti olur Niye semiha hanım dışarda kalsın hepimiz talibiz vekillerin. Sıradan işler yapmayalım. Lütfen en iyiler olmayabilirsiniz. Size düşen onlara yardımcı olmaktır.
Aydın'da Manisa'da her yerde başarılı olmaya mecburuz AK parti gitse ülke eski günlere dönse ne olur. Sizin davanız Türkiye başkalarının ki farklı ah eski günler diye iç geçirenler var Türkiye'de, kart insanlar var ülkede AKP'li olarak siz bunlara mucadele edeceksiniz hava sıcak ama salmak yok kendinizi. Araziye çıkacağız. Eskiden köye su getirmek için beş kuruş paramız yoktu şimdi para dokunuyoruz AKP'nin en başarılı projesi köydeş projesi. Neden D'li neden M'li hükümetlerde yapmadı bunları. Yetti artık AK parti var. Gençler çalışacak. Liderimiz gençlik kollarından yetişti önümüzdeki secimlere tüm vekillilikleri almak için çalışacaksınız. Halk bize oy vermek ister. Sandığa gider milletin kararını saygı duyarız. Ülkeye çok şeyler kazandırdık. O yüzden teşkilatlarımız gerekirse sıfırdan başlasın. Biz toplumun sevdik toplumda bizi. Araya başka şeyler girmemeli. Aydınlılar AK parti size yakışıyor. Varsa her zaman birincilik var. Ne zaman emriniz olursa koşar gelirim. Sadık Atay'a ve görev alanlara hayırlı olsun" dedi. 

İŞTE YÖNETİMDEKİ İSİMLER
Mehmet Tuğcu
Ali Güzelyağdöken
Şule Özzoy
Kayhan Güney
Bülent Durak
Niyazi Aykut
Hasan Uğur
İsmail Öyüş
Bület Acar
Ahmet Celal Kavcar
Gökhan Ökten
Naci Somer
Neşe Apaydın
Mustafa Üretmen
Ergün Külleci
Kayhan Akıntürk
Semra Kızılkaya
Nurdn Kırışman
Zeki Altın
Tolga Toy
Kadir Mete Çatlı
Nuri Gözmen
Cengiz Altıntaş
Hülya Hüsrev
Cihan Gevrekoğlu
Mustafa Sert
Hüseyin Tosun
Aytaç Arslan
Tezcan Narsap
Ufuk Oruç
Nuri Güler
Aydın Yılmaz
Niyazi Uzunkavak
Bekir Aygül
İbrahim Gündeş
Hatice Palak
Recep Cihan
Muharrem Bakat
Bayram Gürtürk 

DİVANA İSTİFA DİLEKÇELERİNİ VERDİLER
Hülya Hüsrev, Güner Gürgen, Cengiz Altıntaş, Erhan Çetinkaya, Hatiçe Çelik, Halil Gönülcü, I.Hakkı Eser, Bekir Aygül, Musa Güzel, Mehmet Filizli istifa ettiğini açıkladı.

İŞTE SONUÇLAR
Kullanılan oy 326, geçerli oy 205, geçersiz oy ise 121 olarak açıklandı.