Değerli okuyucularım bayram haftasına girdiğimiz bu hafta size hazin olduğu kadar ibret alınacak bir röportaj sunacağım.

Hayatın olağan akışı için bazı şeyleri es geçiyoruz, kim bilir Aydın ilinde sözünü edeceğim Samet Aktepe durumunda kaç kişi var?

  

AYDEM ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNİN BÜYÜK KUSURU…

Değerli okuyucularım Aydın ilinin neresine giderseniz gidin her yerde havai hatlar ile elektrik dağıtım kablolarını görürsünüz işte bu kablolar AYDEM AYDIN ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ’nin işidir.

Dünyanın hiçbir yerinde özellikle artık havai elektrik dağıtım şebekesi yoktur.

Buna dur diyecek olan Aydın Büyükşehir, ilçe belediye başkanları ve Aydın Valiliği’dir. AYDEM ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ’ne Aydın ilinde havai hatlardan oluşan elektrik şebekesini yer altına alın diyen yok anlaşılan.

Peki, niye demezler niye aklına bu konu gelmez?

Çünkü şehirde oluşacak güzelliklerden haberleri yoktur.

Asfalt, kanalizasyon yapımı kadar şehrin elektrik sistemlerini yer altına almak için KAFALARINI HAVAYA KALDIRIP elektrik kablolarını yerin altına almak için AYDEM’e baskı yapmazlar. Buradan kendilerini uyarıyorum, Allah Aşkına birazda bunlarla ilgilenin.

Fotoğraını yayınladığım Samet Aktepe, AYDEM’in elektrik direklerinin salkım saçak sarktığı elektrik kablolarına çalıştığı inşaatın önünden geçerken elektrik kablolarından elektriğe kapılarak daha 17 yaşındayken kollarını kaybetmiştir.

Şehri yönetenler, bu çocuğun fotoğrafına iyi bakmalı!

İşte yönettiğiniz şehrin pejmürdeliği…

Bu gencimiz Umurlu’da elektrik akımına kapılmış ve kollarını kaybetmiştir.

BU ŞEHRİ YÖNETENLERE SORUYORUM!

Sizin çocuğunuz iki kolunu kaybetse ne düşünürsünüz?

İki kol kaybedince neler kaybettiğinizi Allah aşkına gözünüzü yumun bir dakika düşünün.

AYDEM şirketi yetkilileri, bu şehirden trilyonluk kazanç elde ediyorsunuz niye bu havai hatları yerin altına almıyorsunuz?

Ey bu İlin Valisi, ey bu şehrin Büyükşehir Belediyesi bu havai hatlar için Aydem’e niye baskı yapmıyorsunuz?

BU ÇOCUĞUN HAYATININ KARARMASINDA ALLAH KATINDA VE KUL KATINDA DA  SUÇA NİYE ORTAK OLUYORSUNUZ?

 

Samet ile konuştum, Ahmet Ağabey iki elim olmadığı için ailem olmasa hiçbir şey yapamıyorum. BEN 5 VAKİT NAMAZ KILAN GENÇTİM, ABDEST bile alamıyorum keşke başka uzvum yok olsaydı ama kollar olmayınca hayata tutunamıyorum. Burada hayırsever manevi babam İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve manevi annem Aytekin Kaya’nın eşi Füsun Kaya’dan Allah razı olsun. Onlar olmasaydı hayata tutunamazdım.

“Tabi en başta annem tuvalet gittiğimde, yemek yediğimde ağzımı silen, beni yıkayan annemden her türlü hizmetimi gören annemden Allah razı olsun. Annem ölürse bu durumda Allah benim de canımı alsın kolsuz yaşamak gerçekten çok zor” diyor Samet Aktepe kardeşimiz.

İşte bu kardeşimizin üstüne kol kanat geren İncirliova’nın insan ve hayvan sevgisi olan Belediye Başkanı Sayın Aytekin Kaya ve Değerli Eşi Füsun Kaya Hanımefendi sizlerden Allah razı olsun.

İşte bu aile, Valiliğe müracaat ederek Aydın Valiliği’nin müsaadesi ile Samet Aktepe’nin kollarını takılabilecek mekanik sistem olabileceğini öğrendikten sonra yardım kampanyası başlatmışlar.

Şimdi buradan sesleniyorum, Aydın’ın ileri gelenleri aşağıdaki hesap numaralarına bağışta bulunmanızı rica edeceğim, Samet’i hayata bağlayalım.

Hesap Sahibi: Samet AKTEPE

Hesap No: 96563343-5001 797- Ziraat Bankası İncirliova Şubesi

IBAN: TR70 0001 0007 9796 5633 4350 01

Samet ile söyleşi yaptım, işte anlattıkları…

Samet, kendini bize anlatır mısın, nerden İncirliova’ya geldin?

Ben Ağrı’da doğdum büyüdüm. Aydın İncirliova’ya geleli 3 sene oldu Ağrı’dan Aydın iline geldim bir sene bu yöreye alıştıktan sonra inşaatlarda çalışmaya başladım buraya geldiğimde 16 yaşındaydım. Ağrı’da 7’nci sınıfa kadar okudum. Babam alüminyum demir profil ustasıdır. Buraları çok güzel yerler bundan sonra ailemizi getirdik. Ben 3 kardeşim iki kız, bir erkek.

(Samet’in annesine) Hanımefendi niye Ağrı’dan buraya geldiniz?

Ağrı’da geçim şartlarımız kötü idi. Keşke gelmeseydim oğlum bu kazayı geçirmezdi şimdi pişmanım.

Hanım efendi, yanlış düşünüyorsunuz. Siz Müslüman düşüncesinde bir hanımsınız Amentü’yü bilir misiniz? Ben size okuyayım…

Bu duada kader, şer, her şeyin Allah’ın yaratmasıyla olduğuna inandım diye Müslüman dua eder. Konuya öyle bakarsanız iyi olur çünkü kaderden kaçılmıyor.

Bu sizin kaderiniz, siz Anne olarak güçlü olacaksınız ki Samet evladımıza anne olarak hizmet edebilesiniz. Sizin moral değeriniz olmaz ise Allah inancınız olmaz ise her şey hüsran olur.

Bakın sizin yanınızda İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve değerli eşi Füsun Hanım var.

Annesi devam etti..

Ahmet Bey, Allah razı olsun Aytekin Bey ve eşi Füsun Hanım olmasaydı biz perişan olurduk, biz ondan o kadar razıyız ki anlatamam. Biz Aytekin Beyin ve eşinin hakkını ödeyemeyiz her zaman yanımızdaydı. Aytekin Bey çok merhametli çok adaletli çok yardımsever bir kişi. Anlatamam.

Sayın Füsun Kaya, İncirliova Belediye Başkanı eşi ve Anne olarak bu konuya nasıl bakıyorsunuz?

Anne olmak başka şey, kendi evlatlarını ortaya koyuyorsun. Samet’i düşünüyorsun Samet’in Annesi yerine kendini koyuyorsun, empati yapıyorsun, inşallah Samet in takma kollarını taktırdıktan sonra annesine sarılmasını hayal ediyorum, tüm yardım sevenleri yardıma çağırıyorum.

Bir anne olarak onların da evlatları var lütfen empati yapsınlar. Samet bizim de evladımız olaya öyle bakıyoruz, Aytekin bey ile birlikte.

  

Samet, Füsun Hanım ve Aytekin Bey senin yanında bundan önce hayatla ilgili ideallerin var mıydı, neler düşünüyordun?

Ahmet Ağabey, şu an hiçbir idealim yok, inşallah kollarım takılırsa aile kurmak en büyük hayalim.

Aytekin Başkan, Samet konusu önüne geldiği zaman ne düşündün?

Samet’i sevgi yolunda gezerken birkaç kere gördüm dikkatimi çekti sonra araştırdık kendisi Adnan Menderes Üniversitesinde 7 ila 8 ay komada yattı. Sonra Samet’i evinde ziyaret ettim ve ona yardım etmeyi kafaya koydum. Öncelikle takma kol konusu gündeme geldi. Ve yardım için Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’a konuyu anlattım valilikten yardım toplama izni aldık.

İki ayda 600 bin TL’ye ulaştık ihtiyacımız 1,400 milyona ulaşmak. Yaklaşık 800 bin TL hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Samet’i İstanbul’a gönderdik takma kol yapan firmaya firma kökü Alman olumlu bilgiler aldık. Türkiye’de ilk defa böyle bir kolu Samet’e takacaklar.

 

Samet’in kollarını taktırdıktan sonra ömrüm olursa belediyede işe alacağım Belediyede iş vererek Samet’in hayata tutunmasını sağlayacağım.

Füsun Hanım, sizin duygulandığınızı görüyorum…

Ben Samet oğlumuzun kollarının bir an evvel takılması için can atıyorum. Çünkü ben bir anneyim. Elimden ne geliyorsa yapıyorum inşallah bu parayı toplayacağız. Aydınlı ve Türkiye’deki hayırseverleri anneleri göreve davet ediyorum. Onun kucaklaşmasını sacını tarasın kendi ihtiyaçlarını yerine getirsin namaz kılsın, abdest alsın, hayata tutunsun istiyorum.

Samet, kaza nasıl oldu?

Ahmet ağabey, inşaatta 6 metrelik profili üst katlara çıkarırken ağaçların arasından geçen şehir içindeki dağıtım havai hat elektrik telleri, inşaatın önünden geçiyordu. Elimdeki profil bu tellere değince kaza oldu. Beni ADÜ’ye kaldırdılar yaralar kapanmadan pandemi sebebiyle taburcu oldum. Prof. Önder Şavk, ameliyat etti kendisinden Allah razı olsun. ADÜ’den memnun olduk. Enfeksiyon bölümü Soner hocamızdan Allah razı olsun iyi ki ADÜ hastanemiz var. Bu arada Aytekin Kaya büyüğüm beni Isparta’ya Prof. Metin Lütfi Baydar’a gönderdi onun da çok yardımını gördük Allah razı olsun. Beni Gata’ya kontrole gönderdi, kendinden Allah razı olsun.

Sayın Aytekin Kaya, buradan bir ders çıkarıyor musunuz? Bunun sorumlusu sizce kim?

Burada işverenin hatası var. Havai hatların yer altına alınmaması hatadır. İncirliova’da AYDEM’e kabloları yer altına aldırmaya başladık.

Acarlar da bu çok tehlikeli durumda. Diğer köylerde de aynı şekilde Türkan Saylan’dan başladık bunun takipçisiyim.

Samet, bundan sonra hayatında neler düşünüyorsun?

Ahmet Ağabey, bundan sonraki hayatımı Sayın Aytekin Kaya büyüğüm gibi kendimi özürlü insanlara adayacağım. Anneme babama, aileme, İncirliova’ya, vatanıma adayacağım ve hizmet edeceğim. Amacım bu olacak.

Aytekin Babamıza, Füsun Annemizden Allah razı olsun.

www.aydipost.com ‘a sesimizi duyurduğu için teşekkür ederiz.

***

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sn. Özlem Çerçioğlu siz bir annesiniz siz gençleri ve çocukları seversiniz, her Aydınlının derdine koştuğunuzu biliyorum.

Burada da anneliğinizi göstereceğiniz biliyor yardımlarınızı bekliyoruz.

Tüm özel sektör, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlere de sesleniyorum, lütfen bu yardım kampanyasına destek veriniz.