BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, tatilini geçirdiği Antalya'da ilk kez otelden çıkarak bir süre önce Anavatan Partisi'nden transfer edilen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Gazipaşa Havalimanı'nda test uçuşlarının başladığını ve açılışını bizzat yapmayı düşündüğünü belirten Başbakan Erdoğan, ilçeye yeni bir devlet hastanesi yapılacağını da müjdeledi.

Geçen Cumartesi gününden bu yana ailesiyle birlikte Antalya'da tatilde olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün ilk kez otelinden ayrılarak Alanya'ya geçti. İşadamı Fettah Tamince'ye ait Belek Beldesi'ndeki Rixos Premium Otel'de konaklayan Başbakan Erdoğan, Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte saat 13.45 sıralarında yola çıktı. Mercedes S350 marka sivil plakalı otomobil ile otelden ayrılan Başbakan Erdoğan'ı sivil eskort araçları takip etti. Titizlikle korunan konvoyla Alanya'ya giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Abdurrahman Arıcı, ilçe protokolü ve kalabalık partili grubu karşıladı. `Alanya seninle gurur duyuyor' sloganları alkışlar ve pankartlarla karşılanan Başbakan Erdoğan, Kaymakam Hulusi Doğan'ın makamına geçti. Burada yarım saat kalan Başbakan Erdoğan, Kaymakam Doğan'dan brifing aldıktan sonra belediyeyi ziyaret etti.

Erdoğan, ilk kez otelden çıktı


Bir süre önce Anavatan Partisi'nden AKP'ye geçen Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'ndan ilçeyle ilgili bilgiler alan Başbakan Erdoğan, belediye binasının denize bakan tarafındaki meydanda toplanan yaklaşık 300 kişiye giriş kapısı önünden seslendi.

TEST UÇUŞLARI BAŞLADI

Gazipaşa Havalimanı'nda test uçuşlarının başladığını, kendisini bekleyen kalabalığa müjdeleyen Erdoğan, resmi açılışını bizzat gelip yapmayı düşündüğünü söyledi. Çok kısa süre içinde faaliyete geçecek olan havalimanı ile oluşacak yeni trafiğin ulaşıma önemli avantajlar sağlayacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, ilçeye yeni bir devlet hastanesi yapılacağını da yine bizzat kendisi müjdeledi. Erdoğan, hastane projesini 2010 yılı bütçesine aldıklarını belirtti.

TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK

Daha önce deniz kum ve güneş eksenine sıkışmış olan turizmi çeşitlendirmek için yayla, sağlık, eğitim gibi yeni alternatiflerle sektörü dört mevsime yaydıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, turist sayısını da 26 milyondan yukarı çıkaracaklarını aktardı. Göreve geldiklerinde elektrik sıkıntısı yaşayan kentte yeni yatırımlarla kesintilerin önüne geçtiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, ek yatırımlarla da kente verilen su miktarını 5 kata kadar artırdıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Tüm bunlar bizim insanımıza yaklaşımımızın çok açık göstergesidir" dedi.

OĞLU BİLAL YANINDA

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında Alanyalılar il olma isteklerine yönelik tezahüratlarda bulundu. Beraberinde oğlu Bilal Erdoğan da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra AKP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Daha sonra Alanya Gazeteciler Cemiyeti yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kesen Başbakan Erdoğan, limandaki Harbour Restauran'da yemek yedi.
Vatan