“Asılsız ve ispatı olmayan mesnetsiz komplo teorileri üreterek gerek kamuoyunu, gerek kendi camialarını, gerekse de sporcuları gerilim politikaları ile yönlendirme gayreti içerisinde olan yöneticilerin yaratmaya çalıştıkları politikaların sonuçlarını tüm kamuoyu üzüntü ve ibretle izlemektedir.”

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olayları üzüntüyle izlediklerini ve gerekeni yapmak için çalışmalara hemen başlandığını dile getiren Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, isim vermeden Galatasaray"ın patronu Adnan Polat"ı yerden yere vurdu: “Ülke futbolunun çağdaş bir yönetim anlayışı içerisinde oynanabilmesi için gerekli tüm önlemleri alma konusunda son derece kararlı davranacağız. Sporun ve futbolun evrensel değerlerine yakışmayacak biçimde tamamen asılsız ve ispatı olmayan mesnetsiz komplo teorileri üreterek gerek kamuoyunu, gerek kendi camialarını, gerekse de sporcuları gerilim politikaları ile yönlendirme gayreti içerisinde olan yöneticilerin yaratmaya çalıştıkları politikaların sonuçlarını tüm kamuoyu üzüntü ve ibretle izlemektedir.”

"Komplo teorisi"ne vurgu yaptı
Derbinin ardından, “Bu maçın berabere bitmesi için her şey yapıldı. Çünkü Galatasaray ile Fenerbahçe"nin bu yarışta olması istenmiyordu” diyen Adnan Polat"ın sözlerini çoğu kişi, "komplo teorisi" olarak değerlendirmişti. Özgener de dünkü konuşmasında "komplo teorisi"ne vurgu yaparak, zaten kavgalı olduğu Adnan Polat"ı işaret etti. Sami Yen"deki Kayseri maçından sonra Polat, federasyona savaş açıp, “Ben varken hiçbir federasyon görevlisi Ali Sami Yen"e gelmesin. Gelirse, ben giderim” ifadesini kullanmıştı. Son dönemde Adnan Polat ile Mahmut Özgener"i barıştırma çabaları vardı ama artık bu ihtimal iyice azaldı! Pfdk"ya sevk edilen Polat"a 60 gün hak mahrumiyeti cezası yolda. Polat"ın yanıtı merakla bekleniyor.

Fanatik