Yeni sezona sıkıntılı başlayan Galatasaray, Spor Soto Süper Lig'de evindeki ilk maçında Bursaspor'u ağırlayacak.

Ligin ilk haftasında Sivasspor'a 2-1 yenilen, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında konuk ettiği Karpaty karşısında 2-2'lik beraberliği son anlarda kurtaran sarı-kırmızılı ekip, Bursaspor yenip moral bulmak amacında. Geçtiğimiz hafta Konyaspor'u tek golle deviren son şampiyon ise Galatrasaray engelini de kayıpsız geçerek, ligde 2'de 2 yapmak istiyor.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Pino, Sabri ve Mehmet Batdal, Bursaspor'a karşı takımlarını yalnız bırakacak. Lorik Cana'nın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı hakem Abdullah Yılmaz yönetecek.

-MUHTEMEL 11'LER-




83. RANDEVU
Galatasaray, 1967-1968 sezonunda Birinci Lig'e yükselen Bursaspor ile yaptığı 82 karşılaşmadan 43'ünü galibiyetle kapatırken, rakibine 18 kez yenildi. İki takım arasındaki 21 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, 82 maçta rakip filelere toplam 138 gol atarken, Bursa ekibi 66 golle karşılık verebildi.

İki takım arasında geçen sezon yapılan lig maçlarında Bursaspor evinde 1-0 kazanırken, İstanbul'daki karşılaşma 0-0 bitti.

GALATASARAY 16 MAÇTIR SAHASINDA YENİLMİYOR

Galatasaray, sahasında yaptığı lig maçlarında Bursaspor'a 18 yılı aşkın süredir yenilmiyor.

Cimbom, Bursaspor'a kendi sahasında en son yenilgisini 1991-1992 sezonunda, 2 Mayıs 1992 tarihinde 2-1'lik skorla aldı. Sarı-kırmızılılar, o tarihten bu yana İstanbul'da yaptığı 16 lig maçında Bursa ekibi karşısında 13 galibiyet, 3 de beraberlik elde ederken, hiç mağlup olmadı.