Aydın İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantıları başladı. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser'in başkanlığında gerçekleyen toplantıların ilk gününde encümen üyeleri seçimi gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Başkan Eser, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 25 maddesi gereğince yılda bir kez beş encümen üyesinin belirlenmesi için seçimlerin yapıldığını hatırlattı. İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 19. maddesi uyarınca encümen seçimlerinin gizli oylama ve açık sayım usulü ile gerçekleştirildi.
Yapılan seçimler sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Genel Meclisi üyelerinde 40 oy alan İsmail Sezer, 38 oy alan İlhan Karaman, 38 oy alan Akif Pala, 37 oy alan Ahmet Fidan ve 31 oy alan Muhammed Şahin Aydın İl Genel Meclisi encümen üyeliklerine seçildi.
Öte yandan vefat eden İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti üyesi Mehmet Demirci'nin yerine yeni bir isim belirlenmesi için oylama yapıldı. Yapılan oylamada AK Partili meclis üyesi Yavuz Taşkent oy çokluğu ile mütevelli heyeti üyeliğine seçildi.