22 NİSAN 1953
Futbolda Çanakkale Abide Kupası"nda lisansları başka kulübe ait 2 futbolcu oynatan Sarı-Kırmızılar, Fenerbahçe maçında hükmen mağlup sayıldı.

19 EYLÜL 1958
Kürekte Sönmez Gönenç isimli sporcusunu Oktay Ozan lisansıyla yarıştıran Cim Bom"un daha sonra 4 tek dümencili teknesi diskalifiye edildi.

Sarı-Kırmızılılar"ın lisans skandalı futbolda da patlak verdi. 1953"te Çanakkale Abide Kupası"nda Fenerbahçe ile oynadığı maçta lisansları kendisinde bulunmayan 2 futbolcuyu sahaya süren Galatasaray"ın yaptığı sahtecilik şimdiki zamanda olduğu gibi yine büyük ses getirmişti. Cim Bom, 3-1 kazandığı maçta, bu olaydan dolayı hükmen mağlup sayıldı.

Aybars Hünalp yazmıştı

Tercüman Gazetesi spor yazarı Aybars Hünalp, Galatasaray Cafe Crown takımının cezalı oyuncusu Cemal Nalga"yı hazırlık maçlarında Tufan Ersöz formasıyla oynatmasının ardından patlak veren skandalın ilk olmadığını, benzer olayların geçmişte de yaşandığını belgeleriyle yazmıştı.

Sahte isim ve lisans

Galatasaray"ın bir diğer lisans hadisesi ise 1958"de kürek yarışlarında yaşandı. Sarı-Kırmızılılar, sahte isim ve lisansla yarışlara girmiş ve Sönmez Gönenç isimli kürekçiyi Oktay Ozan lisansıyla yarıştırmıştı. Bu olay ortaya çıktığında da Galatasaray"ın 4 tek dümencili teknesi yarışlardan diskalifiye edildi.

En büyük vukuatı

Türkiye"nin 3 büyük kulübünden biri olan Galatasaray en büyük depremi ise iki hafta önce ortaya çıkan forma skandalıyla yaşadı. Eski antrenör Okan Çevik, cezalı oyuncu Cemal Malga"yı hazırlık maçında Tufan Ersöz formasıyla oynatmıştı. Kulübün itibarını düşüren bu olayın gerçek olduğu kanıtlanınca da Başkan Adnan Polat, tüm Türkiye"den özür dilemek zorunda kaldı.

5 puan silme cezasına itiraz edecekler

Galatasaray Kulübü, yaşanan forma skandalıyla ardından alacakları cezaya razı olduklarını belirtimişti. Ancak Sarı-Kırmızılılar"a özeklikle de 5 puan silme cezası ağır geldi. Ve bunun üzerine harekete geçen Galatasaray yönetiminin, Başkan Adnan Polat önderliğinde tahkime gidebileceği ileri sürüldü. Bugün yapılacak yönetim toplantısında kararın kesinleşeceği öğrenildi. Öte yandan dopingli oyuncu kadar ceza alan Cemal Nalga ile sadece sakat olduğu için orada bulunmayan ve bu yüzden 4 ay hak mahrumiyeti alan Tufan Ersöz"ün de hukuki yollardan haklarını arayacakları belirtildi./vatan