Bozdoğan İsmet Sezgin Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlı “Her öğrenciye bir Kitap” kampanyası başlattı.
Pınar Su Sanayi ve Ticaret A.Ş"nin katkılarıyla "Her öğrenciye bir Kitap" kampanyası başlatan Bozdoğan İsmet Sezgin Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.
Kampanya hakkında bilgi veren okul Müdürü Okul Müdür vekili Veysel Kasapoğlu, toplumunda teknolojik gelişmelerin insanları esir aldığını söyledi. Özellikle genç nesillerde teknoloji kullanımının bağımlılık boyutuna ulaştığını kaydeden Kasapoğlu, “Bu soruna karşı biz de okul olarak yanlış alışkanlıkların yerine doğrularını kazandırmak amacıyla bir dizi çalışma başlattık. Bunun en başında öğrencilerimizin kitap okumalarını sağlamayı amaç edindik. Bu bağlamda 2010-2011 Eğitim Öğretimi yılı yarı yıl sonunda öğrencilerimize karne ile birlikte istedikleri bir kitabı hediye etmeği amaçladık. Bunu gerçekleştirmek için, okulumuz eğitimde kaliteyi artırma ekibi 11-A sınıfı öğrencileri ile ortak bir çalışma yaptı. Bir ay boyunca öğrencilere hangi kitabı okumak istedikleri soruldu. Ayrıca okulun ilan panolarına okumak ile ilgili sözler asıldı. Okulumuzda okumanın faydaları ve gerekliliği için kamuoyu oluşturuldu. Öğrencilerin istedikleri kitaplar alınarak paketlendi ve karneyle birlikte öğrencilere hediye edildi. Okul olarak amacımız, öğrencilerimize meslek öğretmenin yanında; soran, sorgulayan, araştıran ve kendine güvenen nesiller yetiştirmek. Bu çalışmalarımızda bize destek veren Pınar Su Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkililerine okulum ve çalışmayı yapan arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” dedi.
Pınar Su Sanayi ve Ticaret A.Ş.Bozdoğan İşletme Müdürü Suat Paksoy ise kampanyayla ilgili olarak; “Firmamız toplumsal sorumluluk çerçevesinde benzeri faaliyetlere destek vermektedir. Okulumuzun yapmış olduğu kitap okumayı artırmak amaçlı bu çalışmayı önemsiyoruz. Gelecek nesillerin daha çok kitap okumaları ülkemiz adına bizleri umutlandırıyor. Gençlerimize sahip çıkmada herkese sorumluluk düşmektedir. Biz de bize düşen bu sorumluluğu yerine getirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Bu kampanyayı düzenleyen herkese firmamız adına teşekkür ediyoruz” dedi.