Hastanede 4 günde 17 bebeğin dünyaya geldiğini belirten yetkililer, taburcu edilen 6 bebeğin de tedaviye çağrılmak üzere ailelerine ulaşılmaya çalışıldığını söyledi. Hastanenin Yeni Doğan Servisi kapatılarak karantina uygulaması başlatıldı.

İnegöl Devlet Hastanesi'nde 1 Temmuz gününden dün akşama kadar dünyaya gelen 17 bebek taburcu edildi. Ancak bunlardan Murat Ailesi'nin bebeği, evde solunum yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. Aynı hastanede dünyaya geldikten sonra taburcu edilen Kiraz Tokkara, Ali Bayrak, Narin Eyli, Emsal Uçkun, M. Efe Aktığ ile isimleri henüz konulmayan Akyol, Durmaz, Aksoy, Önver ve Karasu ailesinin bebeklerinde de solunum rahatsızlığı görülünce aileleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Solunum yetmezliği teşhisi konulan bebeklerden durumu ağır olan 6'sı, kuvöz içinde ambulanslarla Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevk edilirken, durumları ağır olmayan 4 bebek de İnegöl Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedaviye alındı.

İnegöl Devlet Hastanesi'nde aynı sürede dünyaya gelip taburcu edilen Şener, Ünlü, Balkan, Öztürk, Yasin ve Eryaşar ailelerinin bebeklerinin de kontrol amacıyla hastaneye getirilmesi için ailelere ulaşılmaya çalışıldığı belirtildi.

YENİ DOĞAN SERVİSİ KAPATILDI

Bursa Sağlık Müdürlüğü, `hastane enfeksiyonu' şuphesiyle İnegöl Devlet hastanesi Yeni Doğan Servisi'ni geçici olarak kapattı. Bursa Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, enfeksiyonu ihtimaline karşı tüm önlemlerin alındığını belirterek, olayın dün ortaya çıkmasıyla aralarında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bir hekimin de bulunduğu 5 kişilik heyetin Devlet Hastanesi'nde incelemelere başladığını söyledi.

Solunum yetmezliği çeken bebeklerden 4'ünün İnegöl Devlet Hastanesi'nde, 6'sının da Bursa'daki Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alındığını kaydeden İsmail Hakkı Çelik, şunları söyledi:

"Tedbir amacıyla Yeni Doğan Ünitesi kapatıldı. Tüm numuneler alındı çocukların yanı sıra hastane görevlileri hemşireler de dahil olmak üzere alınan kan örnekleri laboratuarlarımızda inceleniyor. Ayrıca ailelerin sarılık aşısıyla ilgili endişeleri üzerine bu aşılar da analizlerinin yapılması için bakanlığa gönderildi. Ancak buna ihtimal vermiyoruz. Çünkü bu aşılar seri halinde. Aşıdan kaynaklansa tüm bebeklerde aynı rahatsızlık görülürdü. Yine de tedbir amacıyla inceletiyoruz. Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyet de inceleme yapmak amacıyla İnegöl'e geliyor. Çocuklardaki tablo hastane enfeksiyonunu gösterse de elde ettiğimiz ilk bulgulara göre hastane enfeksiyonu olma ihtimali çok az. Konu hassas olduğu için çok titiz davranıyoruz."

Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslanhan da konuyu hassasiyetle inceledikleri ve sürekli bilgi aldıklarını belirterek, "Ölümün solunum yetmezliğine bağlı olduğu için enfeksiyon şüphesiyle yeni doğan ünitesi kapatılmış. Laboratuar sonuçlarını bekliyoruz. Enfeksiyon varsa sorunumuz var demektir" diye konuştu.