Uygulamanın ilk gününde ekipler, bazı ev sahiplerinin direnişiyle karşılaştı. Dairesinin elektrik ve suyu kesilen bir ev sahibi fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Van'da yaşanan depremin ardından yeniden gündeme gelen Sakarya'daki hasarlı bin 300 konutun yıkımı için ilk ciddi adım bugün atıldı. Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların aldığı karar doğrultusunda, 1999'daki Marmara depreminde zarar gören orta hasarlı binalara verilen kamu hizmetleri, bugünden itibaren son buldu. Orta hasarlı durumdaki konutlar, iş yerleri, camiler ve kamuya ait binaların elektrik, su, varsa doğalgazları ilgili kurumlarca kesiliyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ekipleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce tespit edilen orta hasarlı binaların su ve elektriğini kesmek için birlikte çalışıyor.
 
Sabah mesai başladıktan sonra, valiliğin aldığı kararı uygulamak üzere harekete geçen ekipler, Mithatpaşa Mahallesi Dispanser Sokak'ta Erhan Yıldırım'ın yaşadığı tek katlı orta hasarlı durumdaki evin elektrik ve suyunu kesmek istedi. Evde 5 kişi yaşadıklarını ve hasta annesinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, binasının güçlendirildiğini ileri sürerek kesimin yapılmamasını istedi. SASKİ ve SEDAŞ görevlilerinin kesim işlemini yapacaklarını söylemesi üzerine ev sahibi ile görevliler arasında gerginlik yaşandı. Görevliler bunun üzerine polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis, ev sahibini ikna etmeye çalıştı. Ev sahibinin ikna olmaması üzerine görevliler evin elektrik ve suyunu kesti. Kesime tepki göstererek ekiplerin üzerine yürüyen ev sahibine polis engel oldu. Bu sırada polis ile ev sahibi arasında kısa süreli arbede yaşandı. Aynı mahallede iki katlı bir evin daha elektrik ve suyunu kesen görevliler daha sonra Papuççular Mahallesi'ndeki 4 katlı orta hasarlı durumdaki bir apartmanın da elektrik ve suyunu kesti. Dairesinin elektriği ve suyu kesilen Ali Vasfi Odabaş, astım krizi geçirdi. Odabaş, olay yerine çağrılan sağlık ekibi tarafından ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kesim işlemleri kent merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak sürüyor.