Kuşadası’nın simgesi tarihi Güvercinada’da gerçekleştirilen kokteyle sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Kokteyle; Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, belediye meclis üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
Tez Tour Genel Müdür Yardımcısı Emre Önen, 2011 beklentileri ile ilgili yaptığı konuşmada Ege Bölgesi'nin Akdeniz kadar önemli bir destinasyon olacağını belirterek, “ Kuşadası’na büyük önem veriyoruz ve son derece iddialıyız. Rusya ve Beyaz Rusya’dan sonra Ukrayna’dan da Kuşadası’na turist gelmeye başladı. Türkiye’de 5 yıldır yakaladığımız ivmeyi 2011 sezonunda da iş birliğimize güvenerek, yüzde 30 büyüme sağlayarak arttırmayı planlıyoruz. Kazan kazan prensibi ile hep beraber kalkınmayı planlıyoruz” dedi.
Kokteylin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ise “Bu yıl Tez Tour ülkemize 1 milyon 200 bin misafir getirecek. Bu önemli bir rakam, inşallah önümüzdeki yıllarda bu rakamlar daha da artar. Bu veriler ışığında Tez Tour’un Kuşadası’na ilgisi tüm Kuşadası için umut verici. Çünkü bizim Kuşadası için iddiamız 3 milyondur. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yaptıkları katkılardan dolayı Onyra Claros Genel Müdürü Alper Yiğit, Sealihgt Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Uçar ve Genel Müdürü Turhan Kesim’e TEZ TOUR tarafından plaket verildi. Turizm camiasından pek çok seçkin davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen kokteyl, davetlilerin sezon öncesi değerlendirmesi yaptıkları sohbetler eşliğinde devam etti.