Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde, Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı personeline yönelik Ankara Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Veterinerlik Laboratuvar Eğitimleri düzenlendi.

Ülkemizin Veteriner Laboratuvarı alanında en yetkin ve en kapasiteli kurumlarından birisi olan Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesindeki laboratuvarlarda Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığına bağlı 10 veterinere uluslararası standartlarda eğitimler verildi.

1 Temmuz tarihinde başlayıp bir ay süren uygulamalı eğitimler süresince Azeri veterinerler, mikrobiyoloji, patoloji, parazitoloji, viroloji, gıda, kuduz, şarbon, tüberküloz vb. konularda kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

TİKA’nın desteği ile gerçekleştirilen, projenin birinci ayağını oluşturan ve Ankara’da başarıyla tamamlanan Eğiticilerin Eğitimi modülü eğitimlerinin devamının önümüzdeki süreçte yine Türkiye’den uzman veterinerlerin katılımıyla ve TİKA tarafından sağlanacak ekipman desteğiyle Azerbaycan’da sürdürülmesi planlanıyor.