Marketlerdeki sigara satışı düzenlemesiyle ilgili açıklama
Ticaret Bakanlığı’nın zincir marketlere getirmeyi planladığı sigara satışı düzenlemesini değerlendiren Türkiye Sigarayla Savaş Derneği kararın doğru olduğunu ancak kararla birlikte artacak kaçak ve merdiven altı satışların denetim altına alınması gerektiğini açıkladı.

Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun
Aydınpost'a Google News'te abone olun
Ticaret Bakanlığı’nın zincir marketlere getirmeyi planladığı sigara satışı düzenlemesini değerlendiren Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, "Karar son derece yerinde. Ancak bu uygulama, kaçak ve merdiven altı satışları artıracaktır. Bu nedenle denetimler sıklaştırılmalı ve ağır yaptırımlar gelmelidir" dedi.
Ticaret Bakanlığı, zincir marketlerle ilgili yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Buna göre; elektronik ticaret yoluyla yapılan satışlar ve satış alanı bin 500 metrekareden büyük zincir mağazaların satışları hariç olmak üzere, gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren zincir mağazalarda tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışı yapılamayacak.
"DESTEKLİYORUZ AMA DENETİMLER SIKILAŞTIRILMALI"
'Zincir marketler' düzenlemesini değerlendiren Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, dernek olarak gelişmeyle ilgili ‘temkinli bir iyimserlik’ yaklaşımı içinde olduklarını belirterek, "Karar, son derece yerinde. Tütün ve tütün mamullerinin satışında getirilebilecek sınırlandırmalar bizim her zaman için desteklediğimiz uygulamalardır. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak bu uygulama, kaçak ve merdiven altı satışları artıracaktır. Bu nedenle denetimler sıklaştırılmalı ve ağır yaptırımlar gelmelidir" dedi.
"TERÖRÜN BAŞLICA FİNANSMAN KAYNAĞI"
Son yıllarda, kaçak tütün ve sigara satışına yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını dile getiren Doç. Dr. Aydın, "Özellikle gençler arasında yaygın kullanıma sahip olan açık tütün ve bandrolsüz sigara kullanımı ileride telafisi olmayan kötü sonuçlara yol açacağı şüphe götürmez. Çünkü sağlık açısından yasal tütün de kaçak tütün de sağlığa son derece zararlı ve öldürücü. Terörün başlıca finansman kaynaklarından biri de kaçak tütün olduğunu unutmamak lazım. Deyim yerindeyse her bir kaçak sigara, askerimize sıkılan bir kurşun anlamına geliyor" diye konuştu.
1
Doğan Cüceloğlu’nun ailesi 'Üzülerek öğrendik'...
2
Adana'da tarım kredi kooperatifinde büyük usulsüzlük!
3
Bilim Kurulu üyesi tam ''normalleşiyoruz'' derken...
4
Daum geri mi dönüyor ? Açıklama geldi
5
Akşener'den Erdoğan'a sert tepki
6
1 kuruşla başladı! 10 bin antika eşya biriktirdi
7
Sigorta parası için hamile eşini uçuruma atmıştı,...
8
Para Kaygılarınıza Son Verin!
9
En zengin listesi yine değişti! Musk liderliğini...
10
Türkiye'ye kaçak girmeye çalışan 4 Suriyeli yakalandı
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:09

GÜNEŞ
07:29

ÖĞLE
13:25

İKİNDİ
16:38

AKŞAM
19:12

YATSI
20:27
SON DAKİKA HABERLERİ
SAYFALARTüm Sayfalar