Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) olanaklarıyla Haliç Tersanesi'nde üretilen yeni nesil deniz taksilerden 8'i İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle denize indirildi.



İBB, "24 Eylül Dünya Denizcilik Günü"nde, toplamda 50 tane üretilecek olan yeni nesil deniz taksilerinden 8’ini suya indirdi. Bugün suya indirilen taksiler ekim ayında hizmete girecek. 10 yolcu kapasiteli deniz taksiler, bir uygulama ile ilk etapta 98 iskeleden çağrılabilecek. 

İleride paylaşımlı kullanım özelliği de eklenerek, "taksi dolmuş" gibi hizmet vermeye de başlayacak. Taksiler, ayrıca iskeleden bağımsız olarak, yanaşabilecekleri her yere çağrılabilecek. Deniz taksilerde, taksimetre modeli ile sabit bir açılış ücreti olacak. Belirli bir mil aşıldıktan sonra, mil başına ücret eklenecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada "Bizim, bu hizmet tutkumuz büyük. Bu hizmet tutkumuzun önünde, hiçbir şey duramaz. Ne derlerse desinler; biz, İstanbul'a hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: