Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olası orman yangınlarına karşı önlem alındığını belirtti.

Hava sıcaklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin, ateş yakılmasının ve havai fişek atılmasının ikinci bir emre kadar yasaklandığını aktaran Yavuz, "Lütfen kurallara uyalım. Ormanlarımıza sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Valiliği, dün, mesire yerleri ve tabiat parkları dışında ormanlık alanlara giriş çıkışları ve ateş yakılmasını yasaklamış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "İzmir'de ormanlara girişler valilikçe yasaklandı" açıklamasını yapmıştı.

Gaziantep'te hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve diğer sebeplerden dolayı ormanlara giriş çıkışlar 15 Ağustos'a kadar yasaklandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve diğer sebeplerden dolayı il genelinde ormanlara giriş çıkışların 15 Ağustos'a kadar yasaklandığı belirtildi.