İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde Erzurum 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak suçundan haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Hüseyin Gülen ile annesi Saime Gülen'in Yeşilyurt Semti'nde bir evde saklandığını belirledi. Adrese yapılan baskında Hüseyin Gülen ile annesi Saime Gülen gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin yakalandığı evde yapılan aramada 2 bilgisayar, 2 cep telefonu, fotoğraf makinesi ve 2000 TL ele geçirildi.
 
Örgüt üyeleri sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
AA'nın geçtiği habere göre ise İzmir'in Karabağlar ilçesinde yapılan operasyonda, Fetullah Gülen'in iki yeğeni gözaltına alındı.
 
Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında yakalama kararı bulunan Hüseyin Gülen ve Büşra Gülen'in İzmir'de olduğu ihbarı üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.
 
Operasyonda örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni olan iki şüpheli, Karabağlar ilçesinde saklandıkları evde gözaltına alındı.
 
Emniyete götürülen ve örgütün şifreli mesajlaşma programı olan ByLock'u kullandıkları belirtilen şüpheliler, Erzurum'a gönderilecek.