Emeklilike yaşa takılanlar konusu 20 yıl sonra hükümetin gündeminde... EYT'liler seslerini duyurmaya devam ederken geçen hafta yaşanan gelişme büyük bir umut ışığı oldu yüz binlerce kişi için... İşte EYT konusunda son durum...

Prim gün sayısını doldurmalarına rağmen yaşı erken olduğu için emekli olamayan binlerce kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı görevlendirme ile yeniden umutlandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT'liler konuya ilişkin son gelişmeleri yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'in görevlendirilmesinin ardından yapılan ilk açıklama EYT'lileri heyecanlandırdı. Vedat Bilgin yaptığı açıklamada Bu konuda bir formül üreteceğiz. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor açıklamasında bulundu.

Kılıç şunları söyledi:

"Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. EYT'lerin düşüncelerini ele alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor."

Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr Vedat Bilgin şunları söyledi: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) homojen bir grup değil. Bu konuda durumu çok farklı olan kimseler var. Çalışmalarımız uzun soluklu olacak, şu an işin çok başındayız henüz somut bir gelişme yok.