Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, çok sayıda kişinin hayatını  kaybetmesine ve yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan Sri Lanka'daki terör  saldırılarını kınadı.

Savaşlarda bile mabetleri ve masumları dokunulmaz ilan eden bir dinin  mensupları olarak bu menfur saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden  Erbaş, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve uluslarına başsağlığı, yaralılara da  acil şifalar diledi.

Erbaş, şunları kaydetti:

"Nerede ve kim tarafından yapılıyor olursa olsun, masum insanların  hayatına kasteden her türlü saldırı; bütün dini, hukuki ilkelere aykırıdır ve  insanlığın vicdanına karşı işlenmiş en büyük suçtur. Farklılıkları düşmanlığa  dönüştürerek korku ve güvensizlik oluşturma amacına hizmet eden bu tür  saldırılar, dünya barışını, insanlığın ortak huzurunu ve geleceğini tehdit  etmektedir. Dolayısıyla tüm dünya ırk, inanç ve coğrafya ayrımı yapmaksızın terör  faaliyetlerine ve saldırılarına karşı daha duyarlı ve hassas olmalı; bütün  insanlığın huzuru ve yeryüzünün güvenliği için daha çok gayret göstermelidir."