Cumhurbaşkanı sıfatıyla anayasada sayılan en önemli görevlerinden biri “devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetmek” olan Abdullah Gül"ün saat 12.30"da vereceği yemeğe, yasamayı temsilen TBMM Başkanı Köksal Toptan davet edildi. Yürütme adına da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek katılacak.

Askeri yargıyı
Yargıyı ise Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hâkim Tuğgeneral Ahmet Alkış ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hâkim Tuğgeneral Turgut Arıbal temsil edecek.
Köşk kaynakları, yemeğin yeni yıl nedeniyle düzenlendiğini ve her yıl yapılarak, geleneksel hale getirilmesinin planlandığı kaydetti.
Davetiyelerde de yemeğin, yasama, yürütme ve yargı organları başkanlarına yeni yıl münasebetiyle verildiği belirtildi. Eşsiz yapılan yemek davetinin verileceği yer olarak da, Gül"ün halen ailesiyle ikamet ettiği Dışişleri Konutu gösterildi.
Yemek davetinin, Ergenekon soruşturmasındaki son gelişmelerin yarattığı gerginlik ve karşılıklı suçlamaların gündemde olduğu bir ortamda gerçekleşmesi dikkati çekti. Gül, geçen hafta Ergenekon soruşturmasında yaşanan gelişmelerle ilgili bir soru üzerine, “Bu konuda herkes çok dikkatli olmalıdır. Çünkü bu işler kutuplaşma ve polemiğe çevrilirse bunun büyük zararı olur Türkiye için” demişti.

Erdoğan: Gecikmiş yemek
Başbakan Erdoğan, yemekle ilgili olarak, “Yeni yıl sebebiyle biraz gecikmiş olsa da, böyle bir daveti bize yaptı ve ben de davete katılacağım” dedi. Erdoğan şunları kaydetti: “Bu davette neler görüşülecek, neler yapılacak daha sonra Cumhurbaşkanlığı makamı bununla ilgili zannediyorum yaparsa, basın açıklamasını yapar” dedi.

MİLLİYET