Demokrat Parti(DP), Genel Başkanını seçeceği 10. Olağan Büyük Kongresi"ni bugün toplandı. Kongre'de Genel Başkan adayı sürprizi yaşandı.

Hüsamettin Cindoruk, DP Genel Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda saat 10.00"da başlayan kongrenin en önemli gündem maddesini Genel Başkan seçimi oluşturacak. Genel Başkan seçiminin ardından kongrede, Genel İdare Kurulu(GİK) yeniden belirlenecek. Şu an 60 olan GİK asıl üye sayısı, tüzük uyarınca 50"ye düşürülecek, 25 de yedek üye belirlenecek. Kongrede Merkez Karar Kurulu 70 asıl ve 20 yedek üyeleri ile Yüksek Haysiyet Divanı 21 asıl ve 5 yedek üyelerinin seçimi de yapılacak. DP 10. Olağan Büyük Kongresi"nde, bin 325 delege oy kullanacak. Kongre gündemi bir günde tamamlanamadığı takdirde, seçimlere 16 Ocak"ta devam edilecek.

DP Genel Başkanlığı için şu ana kadar 5 isim adaylığını açıkladı. DP Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, eski bakanlardan ve parti üyesi Namık Kemal Zeybek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eski Genel İdare Kurulu üyesi Samet Ocakoğlu kongrede aday olduklarını açıklayan isimler arasında yer alıyor.