Kruvaziyer turizminin başkenti Kuşadası"nda güz bereketi yaşanıyor. Akdeniz"in en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Kuşadası"na bugün aynı anda 7 turist gemisi yaşanırken, aynı anda Kuşadası"na günübirlik giriş yapan 5 bin 303 turist ve 2 bin 683 mürettebat ile sezonun rekoru kırıldı.
Kuşadası Limanı"ndaki hareketlilik Sabah 07.00"den itibaren başladı. Sırasıyla Bahama bandıralı bin 786 turist ve 746 mürettebatıyla Splendeur Of The Seas, 375 turist ve 290 mürettebatıyla Silver Wishper ve 346 turist ve 206 mürettebatıyla Spreture Of Adventure, Yunan bandıralı 873 turist ve 403 mürettebatıyla Aqua Marine, 600 turist ve 339 mürettebatıyla The Aegean Pearl ve 800 turist ve 400 mürettebatıyla Cristal ile Portekiz bandıralı 523 turist ve 299 mürettebatıyla Orien Countes isimli gemiler Kuşadası Limanı"na yanaştı. Gemilerden inen ve büyük çoğunluğunu zengin Amerikalıların oluşturduğu turistler önce otobüslerle Efes Antik Kenti, Meryemana Evi ve Saint Jean Klisesi"ne götürüldü. Turistler, tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra gemilerin shopping acenteleri tarafından Kuşadası dışındaki büyük alış veriş merkezlerine yönlendirildi.
Çok az sayıda turistin Kuşadası çarşılarına çıkması nedeniyle 7 gemiden inecek turistlerden büyük beklentisini olan Kuşadası esnafı ise umduğunu bulamadı. Kuşadası"ndaki çarşı esnafı, gemilerin büyük alış veriş merkezlerine yönlendirilmesine tepki göstererek, “Gemileri limanda, turistleri ise sadece otobüslerde görüyoruz. Gemiyle gelen turistlerin hemen hemen tamamı şehir dışındaki büyük alışveriş merkezlerine yönlendiriliyor. Bugün 7 gemi olmasına rağmen, bir çok esnaf arkadaşımız siftah bile yapamadı” diye dert yandılar.