Öcalan"ın Hizbullah tahliyeleri üzerine sert açıklamalar yapmasından sonra BDP"nin bugünkü Diyarbakır mitingi, şehirde provokasyon korkusu oluşturdu.

Güneydoğu, Demokratik Toplum Kongresi"nin (DTK) bugün Diyarbakır İstasyon Meydanı"nda düzenleyeceği “Demokratik Özerklik” mitingine kilitlenecek. Mitingin, PKK lideri Abdullah Öcalan"ın Hizbullah tahliyelerine ilişkin sert açıklamasının ardından ve KCK davasının görüleceği güne denk gelmesi nedeniyle büyük önem taşıyor. Mitingin Hizbullah tahliyeleri protestosuna dönüşeceği belirtiliyor.

PKK lideri Abdullah Öcalan"ın geçen hafta Hizbullah tahliyelerine karşı “Diyarbakır"da herkes birbirini bilir, tanır, kimin nerede oturduğu bellidir. Bunların mutlaka bir adres listeleri vardır. Diyarbakırlılar bunları tek tek tesbit edip, onbinlerce kişiyle gidip evlerini kuşatmalı, nefes aldırmamalı” açıklamasını yapmıştı. DTK, “Dilimizi inkâr edenleri yargılayalım, Demokratik Özerklik"i kuralım” sloganı ile yapılacak miting için kentte seferberlik başlatıldı. Günlerdir gece gündüz yürütülen çalışmalarla mitinge katılım çağrıları yapıldı. Miting çalışması daha çok özellikle Hizbullah tabanının yoğun olduğu Sur İlçesi"nde gerçekleşti.

Adliye binasına yürüyüş

Miting, İstasyon Meydanı"nda saat 12.00"de başlayacak. Mitingde DTK ile BDP Eşbaşkanları birer konuşma yapacak. Konuşmaların ardından Urfakapı"dan Dağkapı"daki Büyük Postane önünden Diyarbakır Adliyesi"ne kadar yürüyüş düzenlenecek.

Emine Ayna: Dalgınlığımıza geldi yoksa...

Miting çalışmalarına katılan BDP Milletvekili Emine Ayna, “Her yerde Diyarbakır katilleri halaylarla karşıladı deniyor.