Sarmaşık

Her renkte ve şekilde karşımıza çıkabilen bu saran bitki formaldehitlerin temizlenmesine yardımcı olur. Bu bitkiyi sepetlere asarak bir yere sardırabilir ya da içine doğru büyüterek bir top şeklini almasını sağlayabilirsiniz. Özellikle kış aylarında düzenli olarak buğulandırılmaya ihtiyaçları vardır.

Bambu palmiyesi

Bambu palmiyesi formaldehitin havadan temizlenmesinde etkilidir ve daha az bakım gerektirir. Onu sadece birkaç saat doğrudan güneş ışığına maruz kalacağı yere koyun ve düzenli olarak sulayın.

Kaşık çiçeği

Aseton, benzen, alkoller ve amonyak içeren toksinleri temizlemek konusunda profesyonel olan kaşık çiçeği, çiçekler listemizdeki tek hava temizleme özelliğine sahip bitkidir. Sağlıklı olabilmesi ve böcekten uzak tutmak için ara sıra yapraklarını yıkamanız gerekir.

Bayan palmiyesi

Bu bitki, amonyak da dâhil olmak üzere birçok kimyasalı havadan temizler ve böceklere karşı oldukça dayanıklıdır. Bakımı oldukça kolaydır, ancak kahverengiye dönüşen yaprak uçlarını tuz ve minerallerden arındırmanız gerekir.

Kauçuk ağacı

İşte mükemmel bir bitki daha. Bu basit bitki tam bir temizleyici. Kauçuk ağacı kötü formaldehitin yok edilmesinde oldukça etkilidir. Üstelik soğuğa ve düşük ışığa karşı dayanıklılığı yüksektir. Sizden istediği sadece sulamadır.