Yeni yılın gelmesiyle ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilimizde de her dört yılda bir tekrarlanan Esnaf Odası seçimleri yapılacak. Bu seçimlerden birisi yaklaşık 3500 üyesi olan Kuşadası’nda gerçekleşecek. Diğer büyük ilçelerin aksine ihtisas odalarının azlığı Kuşadası’nda yarışın farklı boyutta olmasına neden oluyor. Bunun sebebi ilçenin kısa sürede hızlı nüfuslanması ve buna bağlı olarak ihtisas Odalarının kurulamaması.

Seçim süreci başlayınca doğal olarak başkan adayları ortaya çıkıyor. Gördüğümüz kadar ile mevcut yönetimden memnuniyetsizliğin fazla olması aday sayısının çok olmasını sağlayacak. U doğrultuda geçen Perşembe günü Kuşadası esnaflarından Haldun Türkşen'in Esnaf Odası Başkanlığı için düzenlediği basın açıklamasına katıldık. Nezih bir ortamda, gösterişten uzak bir açıklama oldu. Konuşmasıyla, olgun duruşu ile olumlu yaklaşımı ve yapıcı tavrı ile ve basın mensuplarının sorularına açık yüreklilik ile verdiği yanıtlarla Kuşadası Esnaf Odası Başkanlığı seçimlerine her yönü ile hazır olduğunu gösteren Haldun Türkşen açıklamaları ile çevresine güven verdi. Uzun süredir yaptığı çalışmalar sonucu önemli bir kitleye ulaştığını, esnafın sorunlarını yerinde tespit ettiğini ve esnafın kendisine teveccüh gösterdiğini katılımcılara hissettirdi.

Kuşadası Esnaf Odası Başkan Adayı Haldun Türkşen açıklamasında:

"Sevgili basın temsilcileri, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın değerli üyeleri ve saygıdeğer Kuşadası kamuoyuna. 30 yıllık esnaflık hayatımda içerisinde bulunduğum konumun itibarı ile yılların pekiştirmiş olduğu görev aşkıyla Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odasına başkan adaylığımı koymuş bulunmaktayım. Odamızın mevcut hizmet kaynaklarını, yarattığı istihdam ve kalkınma yolunda sunduğu katkıları artırmak ve Kuşadası’nın tek çatı altında toplandığı esnafların geleceği için yatırım seviyesini yükselterek refaha dönüştürmek amacıyla bo yola gönül verdim. Esnaflara paylaşmış olduğum sorunlarına çözüm getireceğime ve odamızı şeffaflıkla temsil edeceğime yürekten inanıyorum. Desteklerini samimiyetle hissettiğim Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı üye esnaflarımıza sevgi ve saygılarımla."

Sonuç olarak; Esnaf odasını hizmet odası yapacağız parolası ile yola çıkan, mevcut başkan gibi ayrıştırıcı bir anlayışı benimsemeyen, toplantı öncesi ve sonrasında ısrarla belirttiği gibi birleştirici olacağını vurgulayan, kenti yöneten dinamiklerle işbirliği içinde çalışacağını ısrarla vurgulayan, esnaf odasını siyasete alet etmeyeceğini söyleyen, esnaf odasının gelir ve giderleri konusunda şeffaf olacağını ısrarla dile getiren Haldun Türkşen Kuşadası esnafı ve Kuşadası halkı için büyük bir fırsat olarak görünüyor.

Ayrıca ;gerek yerel yönetim ile, gerekse merkezi yönetimin temsilcileri ile uyum içinde çalışacağı net olarak görünen Haldun Türkşen, herkesi kucaklayıp odaya siyaseti sokmayacağını, kentin dinamikleri ile kavga etmeyeceğini, odayı esnafla birlikte yöneteceğini, esnafa yararı olmayan işlere izin vermeyeceğini, her koşulda esnafla omuz omuza olacağını taahhüt ediyor. Yılların birikimi ve tecrübesi ile bu işin altından kolaylıkla kalkacağına inanıyor, kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.

"Eşitlik olmаdаn dеmokrаsi olmаz." (Noаm Chomsky)