Şeymel Vintage'ın sahibi Yasemin Genç'in 'vintage workshop'una katıldım. Moda hakkında kısa bir bilgiyle başlayan çalışmanın sonunda, beğendiğim eşyaları, orasına burasına bir şeyler koyarak değiştirdim. Örneğin; düz, mavi, lekeli, eski bir kravatı yepyeni ve kullanılabilir bir hale getirdim. Çok da keyif aldım, şiddetle tavsiye ederim... Genç'le çalışmalarını konuştuk...

Kendinizden bahseder misiniz?
Mimarlık okudum ama her zaman yapmak istediğim iş mağazacılıktı. İlk önce firmalarda vitrin tasarımcılığı yaptım. 2007 ocak ayında, ailemden kalma eski dönem kıyafetleri değerlendirmek için Şeymel Vintage'ı kurdum. 2008 yılında da aynı binada Şeymel Vintage'ın aksesuvar bölümünü açtım.

Neden vintage peki?
Eski dönem kıyafetleri her zaman ilgimi çekmiştir. Günümüzde insanların farklılık aradığı moda dünyasında, vintage giyim iyi bir alternatif oldu. Vintage eski dönemlere ait, özel dikilmiş veya bir modacının elinden çıkmış tek ürün demek. Ben dükkanda genelde eski dönem terzilerin dikmiş olduğu abiye tarzı kıyafetleri satıyorum. Özellikle günümüzde farklı giyinmek isteyen insanların aradığı bir trend vintage giyim.

Düzenlediğiniz 'vintage workshop'ı anlatır mısınız?
Dükkanımızda, vintage meraklıları için her salı 18.00-20.00 saatleri arasında bir workshop düzenliyoruz. Burada yarım saat kadar dönemlerin özelliklerinden bahsedip, ufak hikayeler anlatıyorum. Kalan saatlerde katılımcıların seçtikleri veya getirdikleri bir vintage aksesuvarı, eski dönem kumaş, düğme gibi objelerle süsleyip, kendi tarzlarına uygun tasarımlar oluşturuyoruz.

Farklı satış yöntemleriniz de var, değil mi?
Evet, senede iki kere 'Garage Sale' adını verdiğimiz bir etkinlik düzenliyoruz. Burada kıyafetler, objeler ve aksesuvarları 5 ile 30 TL arasında satıyoruz. İlkini 14 Şubat'ta gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin ikincisini bugün gerçekleştireceğiz. Müşterilerimize tavsiyemiz; ne kadar erken gelirseniz, iyi ürün bulma şansınız o kadar artar.