Ticari gemilere refakat edecek Türk savaş gemilerinin Gazze Limanı'na kadar gitmesi halinde Erdoğan'ı alnından öpeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu'na, Başbakan'dan zehir zemberek yanıt geldi:
 
SENİN LEKELİ DUDAKLARINA SÜRDÜRMEM
 
"(Gemiyi, hücum botlarımızı vesairemizi Gazze'ye götürürse alnından öperim) diyor. Kusura bakma ben bu tertemiz alnımı, senin o lekeli dudaklarına sürdürmem. Buna ihtiyacımız yok, biz yaptığımız işi niçin yaptığımızı biliriz.''
 
Kılıçdaroğlu ile Erdoğan'ın İsrail düallosu tam gaz devam ediyor. Avukatlık polemiğinde sonra şimdi de savaş gemilerinin nereye kadar gideceği tartışması başladı. Başbakan Erdoğan, Kayseri'de sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası yetkililerine Mirado Del Lago Otel'de hitap etti.
 
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Türk savaş gemileri nereye kadar refakat edecek? Gazze Limanı'na kadar mı, yoksa uluslararası sularla mı sınırlı kalacak?" sorusuna ateş püskürdü. Avukatlık iddiasını tekrarlayan Erdoğan, ana muhalefet partisine sert sözlerle yüklendi:
 
SANA MI KALDI BU İŞ?
 
''Anamuhalefet partisinin Genel Başkanı çıkıyor, İsrail'in avukatlığını yapıyor. Sana mı kaldı bu iş? Bırak orada zaten Türkiye'ye vurmak isteyen var. Sen de mi aynı şeyi yapıyorsun? Onun avukatlığını yaptığın zaman oylarını arttacağını mı zannediyorsun veya sana onun bir güç katacağını mı zannediyorsun?''
 
OSMANLI BAKİYESİ ÜZERİNE KURULMUŞ BİR DEVLETİZ
 
Erdoğan'ın hedefinde MHP lideri Devlet Bahçeli de vardı. Somali'ye yardım götürmelerini eleştiren Bahçeli'yi küçük düşünmekle suçladı:
 
''MHP'nin Genel Başkanı çıkıyor, 'Somali ile, şurayla burayla uğraşacağına PKK ile uğraş' diyor. Bunların ne kadar küçük düşündüğünü görebiliyor musunuz? Biz büyük bir devletiz, Selçuklu'nun Osmanlı'nın bakiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz. Bizi öyle küçük, kısır bir zihniyetle tanımlamaya Sayın Bahçeli senin gücün yetmez, buna müsaade etmeyiz. Biz PKK ile de mücadelemizi sürdürürüz, ama dışarıda da yardım elimizi, yardım eli uzanmayan kardeşlerimize de uzatırız. Aldığımız terbiye budur, mirasın gereği budur.''
 
ORTADOĞU'DA UYANIŞ VAR
 
Ortadoğu ülkelerindeki değişimi hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu:
 
"Yarın Tunus ve Libya'ya yola çıkacağız. Bugün Mısır'da binlerce kişi İsrail'i protesto ediyor. Bunun altında bir uyanış var. Otokratik düzenlerden demokraiye bir dönüş var. Bu bölgede er ya da geç hak tesis olacak. Ama bunların halkın iradesine saygısı yok."
 
OBAMA CEVAP VEREMEDİ
 
İsrail ile gerilimin hat safhaya çıkmasına neden olan Mavi Marmara saldısına da değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Gazze'ye insani yardım götürüyor. Ama üzerlerine ateş ediliyor. 9 kişi hayatını kaybetti. Üzerlerinden 35 tane kurşun çıktı. Bir tanesi bizim Furkan'ımız. Üzerinden beş tane kurşun çıktı. Bir tanesi de çok çok yakın bir mesafeden, neredeyse iki kaşının arasında. Ben bunu Obama'ya sordum, 'Türk olduğu için mi kendi vatandaşınıza sahip çıkmıyorsunuz' cevap veremedi."