Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, “Vatandaşa en yakın yerde hizmet sunumunu ilke edinmiş olan İŞKUR, iş arayanların ve işverenlerin İŞKUR"a gelmeksizin internetin olduğu her yerden yararlanabilmesine olanak sağlayan e-İŞKUR"u 2008 yılında hizmete açmıştır. e-İŞKUR ile iş arayanlar ve işverenler, İŞKUR"un sunduğu hizmetlerden web sayfası aracılığı ile elektronik ortamda yararlanması amaçlanmıştır.
Ancak, özellikle bilgisayar kullanmayı bilmeyen çok sayıda vatandaşımız İŞKUR İl/Şube Müdürlüklerine gelerek çalışanlar aracılığı ile hizmetlerden yararlanmayı tercih etmektedirler. Bu durum bazı vatandaşlara kendilerine uzak olan İŞKUR ünitesine gelmesi yönünde hem maddi külfete hem de başka zorluklara sebebiyet vermektedir” denildi.
Türkiye"nin en önemli sorunu olan istihdam ve işsizlik konusunda İŞKUR"un birçok proje ve çalışmayı hayata geçirmiş olduğu kaydedilen açıklamada, “Bu çalışmalardan biride, yerel yönetimler ile merkezi yönetimin işbirliği yapmasının ve vatandaşlara kendilerine en yakın noktalardan hizmet verilmesinin uygun olacağı düşüncesinden hareketle hazırlanan Protokol, İŞKUR İl Müdürlükleri ile Belediyeler arasında imzalanması 04 Ocak 2010 tarihinde İŞKUR Genel Müdürlüğü oluru ile kabul edilmiştir. Bu bağlamda, e-İŞKUR portalı üzerinden:
İş arayanların kaydını almak ve güncellemek, İş arayanların profiline uygun açık işleri sorgulamak, İşsizlik sigortası başvurusu takip dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak, İşgücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek. Özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak. gibi bazı hizmetlerin, Belediye bünyesinde oluşturucak birimlerde İŞKUR tarafından yetkilendirilecek Belediye personelleri tarafından verilmesi sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.
İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ile protokol imzalamak isteyen belediyelerin 21 Şubat 2010 tarihine kadar Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilmesi gerektiği kaydedildi.- iha