KİEV (QHA) -

Ukraynalı hacker, ‘Ukrayna siber ordular’ örgütün kurucusu Yevgeniy Dokukin, Ukrayna-Rusya sınırında gizli Rus nükleer üssünü tespit ettiğini bildirdi.

Üssün yeri ile ilgili Ukraynalı askerlere bilgi verdiğini anlatan Dokukin, “Nükleer silahların saklanması ve bakımı için kurulan Rus askeri üs söz konusu. Onu Haziran ayında tespit ettim ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ndeki bir yetkiliye bildirdim. Temmuz ayında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği yapan bir arkadaşıma bildirdim. Böylece Savunma Bakanlığı, Genelkurmay ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin, bu üs hakkında bir aydır bilgi sahibi olması gerekiyor” diye belirtti.

“Coğrafi koordinatların yanı sıra, gizli üs hakkında başka bilgileri de bulup Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne sunduk” diye ifade eden Dokukin, üssün tam olarak nerede bulunduğuna dair bilgileri herkese açıklamak istemedi.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı temsilcisi Vadim Skibitskiy, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’dan Avrupa ülkelerine nükleer saldırı gerçekleştirebileceğini açıkladı.