SİİRT"in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğan Köyü yakınlarında konuşlu Komando Taburu"nun koruma üs bölgesine düng ece saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, 1 üsteğmen ile 3 korucu şehit oldu, 1 astsubay ile 1 er yaralandı.
Doğan Köyü yakınında konuşlu Komando Taburu"nun, komşu Sarıyaprak Köyü yakınlarındaki koruma üs bölgesine dün gece saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK"lı grubu uzun namlulu silahlarla saldırdı. Teröristlerin bir bölümü değişik noktalardan ateş açarken, bir grup da taburun koruma üs bölgesine sızma girişiminde bulundu.
Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle henüz kimliği öğrenilemeyen 1 üsteğmen şehit olurken, 1 astsubay ile 1 er de yaralandı.

PUSUDA 3 KORUCU ŞEHİT

PKK'lı teröristlerte Komando Taburu'ndaki askerler arasında çatışma devam ederken, bölgesine takviye istendi. Doğan Köyü"nden sevk edilen bir korucu timi, askerlere destek için giderken PKK"lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Teröristler çapraz ateşe aldığı timde 3 korucuyu şehit etti.

Siirt 3"üncü Komando Tugay Komutanlığı"ndan bölgeye helikopterlerle komandolar indirildi. Komando Taburu'nun üs bölgesine sızmaları önlenen teröristleri Kobra helikopterler ateş altına aldı.
Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatalın geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü belirtildi.

11 terörist öldürüldü

Siirt'in Pervari ilçesinde güvüenlik kuvvetleriyle çatışmaya giren 11 terörist öldürüldü.

DHA