Hafta başında BDDK ve TCMB başta olmak üzere atılan adımların ardından oluşan iyimser havaya ek olarak AB ile ilişkilerin kuvvetlenebileceği öngörüsü dolar/TL'ye düşüş ivmesi kazandırmıştı. Dün BDKK'nın swap adımını daha da kuvvetlendirmesiyle 5.75 seviyesini gören dolar/ TL sonrasında 6 civarında dalgalı seyretti ve kapanışta bu seviyenin hemen üzerinde yer aldı.

Dün piyasa kapanışı sonrası bir hamle de SPK'dan geldi. SPK'dan yapılan açıklamada, "16 Ağustos öncesindeki pozisyonlar hariç olmak üzere bir tarafını TL'nin oluşturduğu paritelerde yeni açılacak pozisyonlara ilişkin işlemlerde kaldıraç oranlarının 3 Eylül'e kadar 1:1 olarak belirlenmesine karar verilmiştir." denildi.

Bu sabah ilk işlemlerde 6 liranın altında yer alan kur, 5.77 seviyesine kadar geriledikten sonra saat 09:30'da 5.7830 seviyesinde yer aldı. Euro/TL, aynı dakikalarda 6.59 seviyesinde fiyatlanıyordu

Bugün piyasalar için en önemli gündem maddesinden biri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla yapacağı görüşme olacak.