Tarihi mekanda incelemeler yapan ünlü star Ajda Pekkan mutfağa girerek yemek konusundaki maharetlerini de sergilemeyi ihmal etmedi. Kebap mangalı başına geçerek kebap yelleyen ünlü star daha sonra çalışanlardan yemek konusunda bilgiler alarak tarihi mekana geçti. Kendisine Sahan Şirehan İşletme Müdürü Cengiz Döver tarafından Tahir Tekin Öztan'ın özel olarak imzaladığı “Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri Kitabı” armağan edildi. Kitabı inceleyen Ajda Pekkan, “Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyorum. Sahan'ın İstanbul'da da önemli müşterilerinden birisiyim. Gaziantep'te tarihi bir yapının geleceğe aktarılması için önemli bir çalışma yapmış ve aynı zamanda yaşayan yemek kültürümüzün ölümsüzleştirilmesi için de üzerine düşenleri fazlasıyla yapmış. Bu eser sadece Gaziantep ve Gazianteplilerin değil, Türkiye'nin ortak kültürüdür” dedi.
 
Ünlü pop star Ajda Pekkan'ı sultanlar gibi ağırlayan Sahan Şirehan, Gaziantep'e has bir pidenin üzerine susamlarla ismini yazarak servis etti. Pide üzerinde ismini gören ünlü star Ajda Pekkan çok mutlu olduğunu ifade etti. Daha sonra Sahan Şirehan'a özel olarak hazırlanan ve kamuoyunda alevli kebap olarak bilinen kebap servisine geçildiği zaman Pekkan'ın gözleri doldu. Alevler içerisinde müthiş bir kebap şovun yaşandığı servisten bir hayli memnun kalan Ajda Pekkan, “Sahan Şirehan'da yemeklerin lezzeti kadar sunumu da muhteşem. Bu lezzetlerin unutulmaması ve unutulmaması gerekir” diye konuştu.
 
Sahan Şirehan'da sultanlar gibi ağırlanan ünlü star Ajda Pekkan, kendisine armağan edilen Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri Kitabı'nı da büyük bir dikkatle inceleyerek, “Bütün bu lezzetlerin reçetesi annelerimiz tarafından bu kitapta toplanmış. Gerçekten Tahir Tekin Öztan'ı ve bu eserde emeği bulunan annelerimizi yürekten kutluyorum” dedi.