Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim’de yaşayan yabancıların sorunlarının ele alınması, çözüm yollarının bulunması ve yabancıların yapmak istediği etkinliklerin değerlendirilmesi için yeni bir çalışma grubunun oluşturulduğunu dile getirdi. Ayyıldız, yapılacak çalışmayla ilgili İzmir’deki İngiltere Başkonsolosuyla görüştüklerini ve Başkonsolosun maddi ve manevi olarak destek vereceğini bildirdiğini söyledi. Ayyıldız, çalışmanın özünde ilçede 12 ay yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların sosyal hayatta ve ortak yaşam çerçevesinde karşılaştıkları sorunları çözümü olduğunu belirterek, “Biz Kent Konseyi olarak kurumsal bir yapıya sahibiz. Bu anlamda yabancıların gerek sorunların çözümü gerekse yardımlaşma anlamında bir adım atılmasına öncülük yapalım dedik. Biz bunları Yabancılar Masası adı altında toplayarak ele alacağız. Haftanın 3 günü burada toplanılacak. Sorunlar ele alınacak, tespitler yapılacak ve yetkili kurumlara bu durum iletilecek. Örneğin asayiş ve güvenlik anlamındaki sıkıntıları birey olarak değil grup olarak Emniyet’e iletilecek. Belediye anlamında sıkıntılar varsa Belediyeye iletilecek. Bu anlamda birçok yabancı vatandaşın birey olarak sıkıntılar var ama nerelere başvuracaklarını bilmiyorlar. Bu da farklı yansımalara neden oluyor. Biz bunları toplu olarak değerlendireceğiz yani sorunlar belli merkezde iletilecek. Tabii bu işi özünde ise güven sorunu var hem kurumsal hem de kişisel baz da bu güven sorunu olduğu için Kent Konseyi arada tampon görevi üstlenecek. Dönemsel olarak yapılacak toplantılara Konsolos bey’de katılarak destek sağlayacak” dedi.
İLK ETKİNLİK ENGELLİLER YARARINA KERMES
Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Yabancılar Çalışma Grubu’nun sadece sorunlar için değil iyi niyetli çalışmaların yapılmasına da öncülük yapacağını kaydederek, “Bu anlamda ilk çalışma 14 Ağustos Pazar günü yapılacak. Didim Engelliler Derneği iş birliği ile bir engelliye Akülü araba alınması için Altınkum’da ikinci el ürünlerin satılacağı bir kermes düzenlenecek. Bu etkinliğe yabancılarda katılacak. Saat 16:00 ila 20:00 saatleri arasında yapılacak kermeste elde edilecek gelirle bir engelliye akülü araba alınacak. Tüm Didimlilerde kermese destek bekliyoruz” diye konuştu.
YABANCILARA ÜYELİK ÇAĞRISI
Yabancılar Çalışma Grubu üyesi Claire Kahraman da, çalışma grubunun 15 kişiyle kurulduğunu ve üye sayısının arttırılması için çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Bu grup sadece İngilizler yer almayacak. İlçede yaşayan Fransız, İtalyan, Hollandalı ve diğer yabancı uyruklu vatandaşların da katılımı sağlanması planlanıyor. Biz de İlçede İngilizce yayın yapan gazete aracılığıyla bunu duyurduk. Herkesi katkı vermeyi bekliyoruz” dedi.