Olayın zanlısı Ali Kur'a küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar suçunu işleyip, bu suçu gizleymek amacıyla öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 18 yıl hapis cezası verildi.

Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, zanlı Ali Kur'un yakınları yine gelmedi. Mahkeme Başkanı Ahmet Turan Başkaya, duruşmada, Ali Kur'un avukat dayısı olmasına niçin kendisini savunmadığını sordu. Duruşmaya, cezaevinde hazırladığı 3 sayfalık savunma metni ile gelen Ali Kur, suçu kendisinin işlemediğini, eşi Zehra Kur'un da son verdiği ifadesinde kendisini suçlayıcı sözlerini kabul etmediğini söyledi.

Zanlı Ali Kur, ailesinin eşi Zehra Kur'u kesinlikle tehdit etmediğini de belirterek, "Eğer ben bu olayı işlemiş olsaydım, eşimin vermiş olduğu ifadeler doğru olsaydı beni Almanya'dayken tutuklatırdı. İki ayrı sınır kapısından geçtik. Benim hakkımda söylediği iddialar doğru değli. Kendisinin 5-10 yaşlarındayken annesinin yanında yaşadıkları bellidir. Özel olduğu için bunları açıklamayacağım. Bu olayı benim yapmadığımı çok iyi bilmesine rağmen bu suçu işlemeye meyilli olduğum izlenimini uyandırmaya çalışıyor" dedi.

Verilen ara karardan sonra Ali Kur, son söz olarak "Dünya hayatı burada kalacak. Öbür tarafta hesabını nasıl verecekler. Bilemiyorum. Takdir yüce mahkemenindir" ifadelerine yerverdi.

Mahkemenin verdiği karar herkesi sevindirirken, duruşma sonunda açıklama yapan ailenin avukatı Yasemin Oğuz, "Öncelikle Türk ve Alman mercilerine yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çünkü o kadar güzel o kadar derinlemesine bir araştırma yaptılar ki hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde bu kadar çabuk bir karar verilmesini sağladı. Bu yüzden adli makamlar gerçekten çok iyi çalıştı. Çok teşekkür ediyoruz. Adalet yerini buldu. Bu açıdan çok rahatız. Sanık cezasını çekecek" dedi.
Mahkemenin verdiği karara çok sevinen Kıraç ailesi de Türk ve Alman hükümetlerine çok teşekkür ettiler. Anne Döndü Kıraç ve baba Yaşar Kıraç, bugünü doğum günü olarak gördüklerini belirterek, "Adalet yerini buldu" diye konuştular.

Tüm duruşmalarda gergin olan anne Döndü Kıraç, bugünkü duruşmadan sonra kararı duyunca rahatlamış bir tavır sergiledi. Gazetecilere, "Adalet yerini buldu" diye yazın şeklinde seslenen anne Kıraç, "Sürüm sürüm sürünecek şimdi buna çok eminim. En büyük belalar işkenceler onu bekliyor" dedi. Baba Yasin Kıraç ise "Allah'a çok şükür diyoruz. Türk adaletine her zaman inandık, güvendik. Muhakkak ki en güzel cezayı verdi. Türk devletine çok teşekkür ediyoruz. En ağır cezanın verileceğine emindik. Umudumuz oydu,az da olsa rahatladık" dedi./iha